5 sliktākie produkti, kurus nevajadzētu ēst vakariņās

Desas izstrādājumi

Jūs domājat, ka remdēt izsalkumu ar pāris desas šķēlēm ir labākais, ko darīt pirms gulētiešanas? Nevajadzētu aizmirst, ka desās un kūpinājumos ir teramīns – aminoskābe, kas aktīvi izstrādā noradrenalīnu. Šī viela var izraisīt ķermeņa nemieru, uzbudināmību un neļaut naktī aizmigt. Turklāt kūpinājumos ir ļoti daudz kaloriju, holesterīna un transtauku, kas var nopietni kaitēt jūsu veselībai, nemaz nerunājot par figūru.

Makaronu izstrādājumi

Pasta vai spagetī varētu šķist, kā pavisam nekaitīgs ēdiens. Taču makaronu izstrādājumos teju vispār nav nekādu barības vielu, bet tajos ir ļoti daudz ogļhidrātu, kas agri vai vēlu pārvērtīsies par taukiem uz jūsu gurniem.

LASI VĒL: Zinātnieki nosaukuši optimālo alkohola daudzumu nedēļai

Ja gadījumā tomēr vēlaties vakarā ēst makaronus, izvēlieties itāļu pastas, kas gatavotas no cietiem kviešiem, pilngraudiem, un papildiniet tās ar olbaltumvielu avotiem  – putnu gaļas kotletēm vai zivīm, kas padarīs jūsu vakara maltīti daudz pilnvērtīgāku.

Tikai svaigie salāti

Varētu šķist, ka visparastākie dārzeņu salāti ir vislabākais risinājums vakariņām. Taču tikai kā piedeva galvenajam ēdienam. Tā kā salātos nav gana daudz kaloriju un olbaltumvielu, kas spētu nodrošināt organismu ar enerģiju, jūs agri vai vēlu atkal vakarā iesiet pie ledusskapja, jo izjutīsiet izsalkumu. Turklāt nekādā gadījumā nedrīkst pievienot svaigajiem salātiem veikalā nopērkamās mērces, jo tajos ir ļoti daudz cukura un ķīmiski emulgatori. Ja vēlaties vakariņās ieēst salātus – lieliski! Taču salātiem ir jābūt kā piedevai, vai arī tie jāēd kopā ar olbaltumvielu avotu – vistas, tītara gaļa, zivis. Turklāt varat vakariņas papildināt ar veselīgajiem taukiem – avokado vai riekstiem.

Šie šķietami vienkāršie noteikumi var palīdzēt jūsu vakariņām kļūt daudz veselīgākām, palīdzot jums justies un izskatīties daudz labāk!

Dalieties arī ar saviem draugiem!

Avots: dictat.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru