5 sliktākie produkti, kurus nevajadzētu ēst vakariņās

Domājams, ka nevienam nav jāatgādina – trekni un kalorijām pārbagāti ātrās ēdināšanas piedāvātie ēdieni noteikti nedrīkst atrasties uz jūsu vakariņu galda. Taču ne tikai šādi ēdieni var kaitēt jūsu veselībai. Šo produktu vidū var atrasties arī tādi ēdieni, kas sākumā šķita, ka nemaz tik kaitīgi nav.

Mēs esam sagatavojuši sarakstu, kur iekļauti ēdieni, kurus nevajadzētu ēst vakariņās.

Pusfabrikāti

Un nav pat svarīgi, ko ražotājs raksta uz iepakojuma. Pat šķietami visveselīgākie pusfabrikāti parasti satur augstu nātrija līmeni, turklāt tajos var būt arī liels daudzums šaubīgas izcelsmes produktu un konservantu, kā nātrija benzonāts vai butilēts hidroksianizols. Turklāt sasaldēto produktu procijas parasti paredzētas diviem un vairāk cilvēkiem, tādēļ varat nejauši iztērēt daudz vairāk kaloriju nekā plānojāt.

LASI VĒL: Uzzini, kāpēc granātābolu ir ieteicams ēst ar visiem kauliņiem. Jo īpaši sievietēm

Ja gadījumā jums vispār nav laika gatavošanai un tomēr esat izlēmuši par labu pusfabrikātiem, meklējiet produktus, kuru sastāvā ir mazs nātrija daudzums, lai kontrolētu sāls līmeni organismā un izvairītos no apšaubāmas izcelsmes piedevām. Un vienmēr atcerieties pārbaudīt procijas izmērus!

Asi ēdieni

Garšvielas var paātrināt jūsu vielmaiņu, paaugstināt cukura līmeni asinīs un pat nostirpināt sirds veselību. Taču asos ēdienus labāk ēst dienas pirmajā pusē, jo tie var paaugstināt ķermeņa temperatūru, izraisīt kuņģa dedzināšanu vai arī panākt, ka pārtika vispār kārtīgi nepārstrādājas. Īpaši neiesakām lietot asus ēdienus pirms došanās gulēt, jo ir daudzi pētījumi, kas pierāda, ka asi ēdieni var radīt bezmiegu vai miega traucējumus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru