5 produkti, kurus KATEGORISKI nedrīkst dot bērniem līdz divu gadu vecumam! Pagaidiet, kamēr paaugas

  1. Medus.

Kaitīgs var būt ne tikai cukurs. Lai cik tas jocīgi arī nebūtu, Lielbritānijas nacionālais veselības dienests neiesaka dot mazuļiem medu. Pagaidiet, līdz bērns kļūst vienu gadu vecs.

Medus var saturēt baktērijas Clostridium botulinum sporas. Šī baktērija var izstrādāt toksīnus bērna kuņģī, kas izraisa bērnu botulismu, kas savukārt var izraisīt aizcietējumus, apetītes zudumu, apātiju, un ārkārtas situācijas pat pneimoniju un atūdeņošanos.

  1. Popkorns, veselas vīnogas un želejas konfektes.

Lipīgi, slidīgi, cieti, kunkuļveidīgi un apaļi produkti var radīt bērniem aizrīšanās risku. Tāpat vajadzētu izvairīties no rozīnēm, zefīra, veseliem riekstiem un ogām, veseliem cīsiņiem, konfektēm, čipsiem un baltmaizes (tā var salipt).

Dodiet tikai tādus produktus, kurus var sagriezt, sasmalcināt, sarīvēt vai arī apēst bez zobiem, kā, piemēram, nogatavojušies banāni un kārtīgi izvārīts makarons.

  1. Jēls un neizvārīts ēdiens.

Pat, ja jums garšo sakulta ola, bērnam vajadzētu dot tikai olu kulteni. Termiskā apstrāde iznīcina kaitīgās baktērijas. Tāpēc gaļu vajadzētu gatavot 62 °C temperatūrā, malto gaļu — 71 °C, un putnu — 74 °C.

Zivi var sākt dot no 4–6 mēnešu vecuma, bet obligāti gatavojiet to, līdz zivs kļuvusi caurspīdīga, lai būtu viegli to sadalīt ar dakšiņu.

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru