4 vienkārši paņēmieni, kas tevi atbrīvos no cukura atkarības

  1. Sastādiet plānu mēnesim (vai ilgāk)

Parādās arvien vairāk pierādījumu tam, ka cukurs izraisa atkarību. Bet pat tad, ja jūs nevarat dzīvot bez saldumiem, un esat pieraduši pie cukura, nekrītiet izmisumā.

Daudzi cenšas pārliecināt jūs par to, ka ir ļoti grūti tikt vaļā no atkarības dēļ hormonu un neiromediatoru ietekmes uz galvas smadzenēm. Bet šāda pozīcija nesniedz pārliecību. Patiesībā ar pareizu pieeju ir iespējams atbrīvoties no tiekšanās pēc cukura. Es ar lieliem panākumiem esmu palīdzējusi daudzām sievietēm.

Labākais plāns – centies plūstoši pāriet uz jauno ēdienkarti, soli pa solim, ļaujot ķermenim un garšām laiku adaptācijai..

Izlemjot atteikties no cukura, cilvēki pieļauj kļūdu un grib uzreiz kļūt perfekti, jau pirmajā dienā pilnībā izsvītrojot cukuru no ēdienkartes. Var jau būt, ka šāda metode būs piemērot cilvēkiem ar pārāk lielu atkarību, bet mana darba pieredze ar vidējā spēka atkarību ir pierādījusi, ka maiga pieeja nostrādā daudz labāk.

Noticiet tam, ka jūs tiksiet galā, un apsoliet sev pilnībā izlikt sevi pa šo laika posmu, kuru jūs uzskatāt par reālu.

  1. Atrodiet savā ēdienkartē cukura avotu numur viens

Padomājiet, ko jūs ēdat un dzerat, un atrodiet galveno cukura avotu. Galvenie aizdomās turamie: gāzētie dzērieni un dzērieni, kuriem jūs pievienojat cukuru, jau gatavi cepti ēdieni.

Iespējams, ka jūs dzerat daudz augļu sulas, litriem pērkat limonādi, varbūt katrā tējas krūzē liekat četras karotītes cukura, vai arī pastāvīgi uzkožat saldus jogurtus un desertus. Bet varbūt, ka jūs visu dienu ēdat cepumus vai keksiņus.

Kad jums ir kļuvis skaidrs, kas ir jāizsvītro no ēdienkartes, sastādiet plānu. Ja jūs dzerat tēju ar trim karotēm cukura, tad pakāpeniski samaziniet šo daudzumu, lai pēc nedēļas dzertu ar divām karotēm cukura. Un vēl pēc nedēļas – ar vienu.

Ja jūs dzerat 4 litrus gāzētā dzēriena nedēļā, tad pirmo septiņu dienu laikā atsakieties no divām glāzēm, pēc tam vēl un vēl. Pakāpeniska atradināšanās neradīs jūsos diskomfortu.

Lai gūtu panākumus, jums vajag uzturēt entuziasmu, cenšoties aizmirst par cukuru, pastāvīgi nedomāt par to, kas jums ir liegts, neieciklēties uz paša nepilnībām.

  1. Izvēlieties dabīgus produktus

Protams, ka pusfabrikātu un gatavo ēdienu izvēle ir milzīga. Bet cukurs slēpjas tortēs, cepumos, saldējumā, popkornā, sausiņos, musli, batoniņos, piedevās, mērcēs un garšvielās.

Beztauku produkti bieži vien tiek rekomendēti kā veselīgi, bet tie bieži vien arī ir stipri pārstrādāti, un tauku vietā tajos atrodams cukurs vai arī cukura aizvietotājs.

Pakāpeniski nomainiet gatavo ēdienu un pusfabrikātus ar dabīgiem produktiem. Ēdienu gatavojiet pats, tā jūs ievērojami samazināsiet cukura daudzumu ilgtermiņā. Virzieties šajā virzienā 30 dienas, izmantojot to pašu pakāpenisko pāreju, kā līdz šim.

  1. Cīnieties ar atkarību ar miega palīdzību

Katru reizi, kad no cukura atkarīgie cilvēki saka, ka viņiem jāēd sešas reizes dienā, es prasu, cik stundas diennaktī viņi guļ. Un bieži vien izrādās, ka ne vairāk par sešām.

Kā miegs ir saistīts ar cukuru? Atpūta palīdz tikt galā ar atkarību tieši tāpat, kā saldumi palīdzēja to iegūt.

Daudzi pētījumi ir atklājuši, ka divu stundu miega trūkums (un atpūsties vajag 7-9 stundas dienā) noved pie pārēšanās un ēdiena atkarībām. Pusaudži, kuri guļ mazāk, divreiz biežāk par pārējiem lieto saldumus, un tas noved pie palielinātas apetītes pieaugušā vecumā un pēc kaislību uz ēdienu, kurā ir ļoti daudz kaloriju.

Avots: dekuevo.mobi

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru