35 kulinārijas no kulinārijas guru – Džeimija Olivera

dzeimijsDžeimijs Olivers – pazīstams virtuozs-kulinārs no Lielbritānijas. Viņš dalās ar saviem noslēpumiem savos kulinārijas raidījumos, kā arī viņš sarakstīja vairumu grāmatu-bestselleru par ēdiena gatavošanas mākslu.

Miljoniem cilvēku pasaulē jau pielieto šī nepārspētā šefpavāra sniegtos praktiskos padomus. Tagad mēs padalīsimies ar dažiem no tiem.

1. Lai garšvielas un augi dotu lielāku aromātu un sulu, samīciet tos ar miezeri un piestu, uzsmidzinot virsū olīveļļu.

2. Pipars kļūs salds, ja to apcept līdz tumšam tonim.

3. Aprikožu kauliņu kodols piešķirs Jūsu salātam amaretto (itāļu mandeļu liķiera) garšu.

4. Citronus aplejiet ar verdošu ūdeni un ar ļoti ātru nazi plāni nogrieziet no tā mizu, lai tā iegūtu spirālveida lentītes formu.

5. Citrona mizu no verdošā ūdenī aplieta citrona var viegli sarīvēt uz rīves ar smalku režģi.

6. Ar citrona miziņas palīdzību var atšķaidīt pienu, tad mērce kļūst nedaudz līdzīga biezpienam.

7. Citrona miza lieliski saskan ar šokolādi.

8. Makaronus ir vieglāk sadalīt, ja tos ietin dvielī.

9. Pievienojiet ēdienam ananāsu, ja vēlaties tikt vāļā no pārlieka treknuma.

10. Ja cep cukīni, tad to ir labāk samīcīt.

11. Lai šokolādes mērce kļūtu garšīgāka, pievienojiet apelsīnu.

12. Aprikozes lieliski saskan ar treknu gaļu.

13. Baklažānus ieteicams tvaicēt tikai burtiski dažas minūtes.

14. Papīrs labi uzsūc liekos taukus no vistas.

15. Jaunas bietes vāriet sālītā ūdenī.

16. Sāli sēnēm pievieno tikai gatavošanas beigās.

17. Nelieciet pārāk daudz ogļu grilā – labāk izvietojiet tos vienā stūrī un pakāpeniski pārlieciet produktus, lai tie nepārogļotos.

Šķir otru lapu, lai iepazītos ar atlikušajiem padomiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru