3 viltības, pateicoties kurām rīsi nekad nesalīp! Nr. 2 man ir īsts atklājums…

Daudzām saimniecēm nepatīk gatavot rīsu ēdienus tāpēc, ka tie bieži salīp kamoliņā vai arī īsti neizvārās. Mēs vēlamies jums piedāvāt viltības, pateicoties kurām jūsu gatavotie rīsi vienmēr būs ideāli.

LASI VĒL: Viņš cieši turēja sievas roku, kura tikko viņam bija dzemdējusi četrīšus. Pēc mirkļa viņam nācās no viņas atvadīties

Lai pagatavotu beramos rīsus, nav jābūt šefpavāram. Un jūs varēsiet par to pārliecināties paši!

Pirms gatavošanas rīsus iemērciet

Ja jūs ievērosiet šo padomu, tad rīsi uzbriedīs un gatavošanas laikā izdalīsies daudz mazāk cietes. Rīsi ir jāaplej ar aukstu ūdeni, lai tie pilnībā būtu ūdenī un vēl divu pirkstu augstumā virs tiem, un jāatstāj nostāvēties aptuveni stundu.

Ūdeni nolejiet, ņemiet dziļu pannu un izkausējiet tajā 50 gramus sviesta. Pievienojiet pannai vārošu ūdeni attiecībā 1:1 ar rīsiem. Ūdenim pievienojiet ½ tējkaroti sāls un samaisiet. Ieberiet rīsus, uzlieciet pannai vāku un atstājiet tos vārīties kādas 15 minūtes. Ja viss ūdens ir iztvaikojis – rīsi ir gatavi. Uzlieciet tiem vāku un ļaujiet vēl 30 minūtes nostāvēties.

Apcepiet rīsus

Uzvāriet ūdeni. Rīsus nomazgājiet, ielieciet tos sietā un ļaujiet apžūt. Ielejiet katliņā 2 ēdamkarotes augu eļļas. Uzlieciet to uz uguns, ieberiet rīsus un 5 – 10 minūtes apcepiet. Rīsi ir visu laiku jāapmaisa. Rīsi jācep tik ilgi, kamēr tie paliek balti. Ielejiet katliņā vārošu ūdeni, pieberiet sāli un rūpīgi samaisiet. Uzlieciet vāku un uz lēnas uguns vāriet tik ilgi, kamēr iztvaiko ūdens. Variet rīsus apmaisīt, bet ne vairāk kā 1 – 2 reizes.

LASI VĒL: Vakariņās rīsi pa jaunam: vajag tikai pannas vai katliņu

Izmantojiet lielu daudzumu ūdens

Ielejiet katliņā 2 litrus ūdens un to uzvāriet. Paralēli tam uzvāriet ūdeni tējkannā. Rīsus kārtīgi nomazgātjiet. Kad ūdens uzvārīsies, pieberiet sāli un ieberiet rīsus.

Vāriet tos, līdz tie gandrīz ir gatavi. Kad jūs ieraudzīsiet, ka rīsi ir praktiski izvārījušies – pārberiet tos sietā, lai atbrīvotos no ūdens. Aplejiet rīsus ar vārošo ūdeni no tējkannas un atstājiet, lai notek liekais ūdens aptuveni 5 minūtes.

Pārberiet rīsus katliņā un pievienojiet nedaudz saulespuķu eļļas. Augu eļļas vietā var izmantot arī sviestu, tikai tas iepriekš ir jāizkausē. Gatavus rīsus samaisiet un ļaujiet tiem nedaudz atdzist.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru