23 pilnībā negaidīti padomi notievēšanai, kas ir reāli izpildāmi. Nekādu diētu un detoksikāciju

15. 3 reizes dienā ēdiet zaļos dārzeņus.

 “Tiem ir zems kaloriju līmenis un augsts šķiedrvielu saturs, kā arī citas barības vielas. Tās palīdz jums justies paēdušam un nodrošina jūsu šūnas ar barības vielām”, – Dženeta Dženkinsa, Holivudas trenere.

15

16. Pievienojiet savai ēdienkartei svaigus augu izcelsmes produktus.

“Skaidrs, ka lielākā daļa no mums neēd pietiekoši daudz dārzeņus, augļus un pilngraudus. Bet šie produkti mūs piesātina, palīdz justies apmierinātam, un aizstāj daudzus citus mazāk barojošus variantus”, –  Raiens Endrjūss, veselīgas ēšanas treneris.

16

17. Izdariet tā, lai saldumi vai iepakotas uzkodas atrastos pēc iespējas tālāk no jūsu darbavietas.

“Patiesība ir tāda, ka mēs ēdīsim visu, kas mums ir ērti. Ja mums ir ērti ēst kaitīgu ēdienu, tad mēs ēdīsim neveselīgu ēdienu. Ja mums būs ērti ēst garšīgus, dabīgus, minimāli apstrādātus produktus, tad mēs ēdīsim tos.

Jums nevajag visu laiku būt disciplinētiem, pietiek ar disciplīnu 1 reizi nedēļā, kad jūs ejat uz veikalu iepirkties”,  – Robs Sulavers, slavens veselīgas ēšanas treneris.

17

18. Neizvirziet mērķus par to, kā jūs gribat izskatīties. Izvirziet mērķus par to, cik spēcīgi, ātri, vai veselīgi jūs kļūsiet.

“Man vienmēr ir bijis vielgāk pieturēties pie fitnesa programmas, kad es izvirzīju mērķi par veselību. Man ir treniņu žurnāls, kurā sekoju līdzi saviem rezultātiem, tā kā es precīzi zinu, kādu progresu esmu sasniegusi. Tas palīdz man palikt motivētai!” – Noela Nieva, trenere un sertificēta masiere.

19. Ēdiet vairāk taukus!

“Tas var likties paradoksāli, bet, cenšoties notievēt, daudzi cilvēki pieļauj kļūdu, izslēdzot no savas ēdienkartes taukus, kas liek tiem pastāvīgi justies izsalkušiem.

Noderīgie tauki palīdz sajust sāta sajūtu, un attur jūs no vienkāršu ogļhidrātu un cukura lietošanas.

Pamēģiniet savā ēdienkartē iekļaut veselīgos taukus. Man patīk savu dienu sāt ar avokado, pusdienās iebērt sauju ar riekstiem salātos, un izbaudīt Cafe Latte ar kurkumu dienas vidū”,  – Liza Mudi, veselīgas ēšanas bloga autore.

18

20. Vērsieties pie trenera.

“Atrodiet kvalificētu, pieredzējušu, rūpīgu profesionāli, un, lai viņš palīdz jums spert sekojošus soļus: izstrādāt ieradumus un prakses, kas darbosies kā jūsu reālās, droši vien sarežgītās un, iespējams, piesātinātās dzīves daļa.

Labs treneris ietaupīs jums viltus sākumu, noraušanās un vilšanās gadus”,  – Džons Berardi, filosofijas doktors, Precision Nutrition līdzdibinātājs.

20

21. Uz ballītēm nesiet veselīgu, bet garšīgu ēdienu.

 “Mēģinājumam notievēt vai sākt veselīgāku dzīvesveidu, nevajag nozīmē atteikšanos no ballītēm un citām izklaidēm, kuru pamatā ir komunikācija pie galda.

Visvienkāršākais – aiznesiet dārzeņus. Koncentrējieties uz visu garšīgo, svaigo un veselīgo ēdienu, kuru jūs varat apēst, un izdariet visiem pakalpojumu, atnesot to pie galda”, – Vendija Lopesa, dietoloģe.

21

22. Atvadieties no pašas pilnības idejas.

“Visātrākais veids, kā sabojāt visus pūliņus cenšoties kļūt veseīgam – gaidīt pilnību, un pēc tam vilties par to, ka tas (neizbēgami) nenotiek.

Pamēģiniet uztvert dzīvesveida izmaiņas nevis kā “uzvaru”, bet gan kā “apmācību”, kad nepareizi soļi ir vienkārši iespēja novērtēt to, kas noticis ne tā. Tā jūs darbosieties ar reāliem mērķiem, kurus jūs reāli varat sasniegt”, – Ben Sins, uzņēmuma Evolved Sport and Nutrition prezidents.

23. Un, visbeidzot, uzdodiet jautājumu pats sev: vai šis jaunais plāns padarīs mani laimīgāku?

 “Ja atbilde ir “nē”, tad pameklējiet kaut ko citu, kas skanēs reālāk. Ja jūs esat nelaimīgi un atrodaties uz diētas, jūs to neievērosiet, bet, ja veselīga ēšana un dzīvesveids sniedz jums baudu, jūs varat to ilgstoši uzturēt, un tas ir vienīgais veids, kā notievēt un saglabāt normālu svaru”, – Amēlija Vinslova, dietoloģe.

23

Un, kas jums palīdz palikt formā?

 AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru