15 fakti par sieviešu ķermeni, kuri pārsteigs pašas sievietes!

7

Neskatoties uz to, ka katra sieviete ir unikāla mīkla, zinātniskie fakti tik un tā spēj daudz ko pastāstīt par daiļā dzimuma pārstāvēm. Sieviešu ķermenim piemīt ārkārtīgi daudz īpašību, par kurām pašas dāmas pat nenojauš.

LASI VĒL: Sieviete nopirka ziedošu kaktusu, un mājās atklāja, ka veikalā ir tikusi apmānīta

Šodien mūsu redakcija padalīsies ar visinteresantākajiem un  arī šokējošākajiem faktiem par sieviešu ķermeni.

Sievietes ķermeņa īpašības

1.Sievietes sirds pukst daudz straujāk par vīrieša. Tā saraujas vidēji par 8 – 10 reizēm ātrāk. Turklāt sievietes sirds ir par 10 – 15 % vieglāka par vīrieša.

2. Zinātnieki pierādījuši, ka sievietes acis mirkšķina divas reizes biežāk par vīriešiem. Pie tā vainīga nervu sistēma, jo sievietes ir daudz nemierīgākas par vīriešiem. Tā paša iemesla dēļ sievietēm daudz biežāk novērojama krasa garastāvokļu maiņa.

3. Sievietes organisms taukus dedzina daudz lēnāk par vīriešiem. Tieši tādēļ daiļā dzimuma pārstāvēm tik grūti atbrīvoties no liekā svara.

4. Sievietēm ir daudz stiprāka imunitāte nekā vīriešiem. Noslēpums atrodas sievietes X hromosomā, proti, tajā esošajā RNS. Tieši pateicoties tai sievietes dzīvo daudz ilgāk par vīriešiem un daudz efektīvāk cīnās pret infekcijām.

5. Sievietes mata diametrs ir uz pusi mazāks par vīrieša matu.

6. Sievietēm lielais smadzeņu saiklis ir daudz biezāks nekā vīriešiem – tajā ir par 30% vairāk savienojumu. Šī iemesla dēļ daiļā dzimuma pārstāvēm daudz veiksmīgāk izdodas paveikt vairākus darbus vienlaicīgi.

7. Sieviešu ķermenī ir daudz vairāk sāpju receptoru nekā vīriešiem. Taču pateicoties augstajam estrogēna līmenim, šie receptori tiek bloķēti, panākot, ka sievietēm ir daudz augstāks sāpju līmenis.

8. Miega laikā sievietes smadzeņu funkcijas samazinās vien par 10%. Tieši tādēļ sievietēm miegs ir daudz jūtīgāks.

Faktus meklējiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru