10 patiešām pārliecinoši iemesli pagaršot burkānu lakstus

Uzlabo gremošanu un detoksikāciju.

Burkānu lakstos klātesošais spēcīgs hlorofīla un šķiedrvielu duets palīdzēs saglabāt tīru asini,   un rūpēsies par resnās zarnas veselību. Hlorofīls veicina resnās zarnas un asins attīrīšanu, bet šķiedras veicina barības vielu apguvi un toksīnu izvadīšanu.

Aizsargā sirdi.

Pateicoties antioksidantu augstajam līmenim burkānu laksti palīdz aizsargāt sirds sistēmu no brīvo radikālu uzbrukumiem. Tie uzlabo asins recēšanu un sarkano asins ķermenīšu atjaunošanos.

LASI VĒL: Es visu dzīvi esmu nepareizi vārījusi buljonu! Vīrs iemācīja. Pieci labas zupas noteikumi no mūsu ģimenes

Atvieglo galvassāpes.

Ļoti bieži galvassāpes vai migrēna, ir vitamīnu un minerālvielu deficīta rezultāts. Un daudziem cilvēkiem atvieglojumu sagādā, burkānu lakstu, selerija un gurķa sula.

Nieru darbības veikšanai

Burkānu saknes labi darbojas kā мочегонного līdzekļus. Tas veicina emigrāciju un palīdz nierēm jāstrādā efektīvāk. Viņa pat palīdz novērst izglītība vai izšķīdināt akmeņi nierēs.

Antiseptiķis

Burkānu laksti bieži tiek izmantoti brūču tīrīšanai, un no viņiem var pagatavot mutes skalošanas šķidrumu, kas palīdzēs tikt galā ar nepatīkamu smaku no mutes, smaganu asiņošanu un čūliņām mutes dobumā.

LASI VĒL: 10 veselīgi produkti, kurus var lietot augsta asinsspiediena gadījumā

Pretvēža īpašības.

Diez vai tas jums būs pārsteigums! Jo, kā jau mēs zinām burkānu laksti ir bagāti ar hlorofīlu un daudziem citiem antioksidantiem, kas aisargā mūsu organismu. Šie spēcīgie dziednieciskie  fitonutrienti cīnās vai novērš audzēju veidojumus un to augšanu.

Paaugstina libido.

Burkānu zaļumi veicina hipofīzi atbrīvot paaugstinātu  dzimumhormonu līmenis. Tas arī stimulē dzemdi, kas var izraisīt tās kontrakcijas, un tādēļ burkānu lakstus nav ieteicams lietot grūtniecēm.

Burkānu laksti būs lielisks papildinājums jūsu ēdienkartei. Pagaidām vēl neviens nav saindējies, lietojot to pārtikā. Tad kāpēc gan nepamēģināt un pievienot burkānu lakstus jūsu  kokteiļiem, zupām vai sulām. Vai izmantojiet to kā ēdiena piedevu, tāpat kā jūs parasti izmantojat pētersīļus. Taču noteikti pārliecinieties, vai izmantojat organiskos zaļumus, jo parastie burkāni bieži satur daudz pesticīdu atlikumus.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru