10 pārsteidzošas lietas, kuras jūs nezinājāt par princesi Diānu

Diānas kāzu kleitai bija visgarākā šleife visas karaliskās ģimenes vēsturē
Viņas kleita tiek uzskatīta par gadsimta kleitu – un ir viegli saprast, kāpēc: to visu klāj mežģīnes, un uz tās ir uzšūtas 10 000 pērles! Kleitas šleife, kuras garums ir 7,6 metri ir visgarākā visas karaliskās ģimenes vēsturē. Princesei pat nācās ņemt speciālas mācības par to, kā ar to apieties. Kleitu šuva 5 mēnešus, un pa šo laiku tā paspēja kļūt par visapsargātāko kleitu vēsturē.

6
Diāna neaudzināja savus bērnus tradicionālajā karaliskajā manierē
Prinči Viljams un Harijs ir harizmātiski, pieklājīgi jauni cilvēki; par daudz ko viņi ir parādā šai mātes audzināšanai, kura nemaz nebija tradicionāla. Diāna centās, lai viņi puikas augtu “normāli” un, kā parastie bērni, viņi apmeklēja Disnejlendu un Makdonaldu, bet ne tikai: mamma ņēma viņus līdz uz bezpajumtnieku patversmēm, HIV-inficēto slimnīcām un līdzīgām vietām tāpēc, lai viņi pēc iespējas agrāk iemācītos līdzcietību un līdzjūtību.

7
Izsolē viņa izstādīja 79 savas kleitas
Tā bija prinča Viljama ideja, un Diāna nevarēja tai pretoties: viņš piedāvāja tai pārdod savas kleitas, bet iegūto naudu ziedot labdarībai. Diāna tā arī izdarīja, pārdodot 79 savas kleitas, kuras viņa nēsāja 1981. un 1996. gadā, Ņujorkas izsolē, un iegūtos 5.76 miljons dolārus viņa ziedoja cīņai ar krūts vēzi un HIV.

8
Viņa ir apglabāta uz salas
Diānas nāve bija viens no šokējošākajiem un traģiskākajiem notikumiem karaliskajā ģimenē 20. gadsimtā. Apbedīšanas ceremonija tautai tika veikta, kā noteikts, Vestminsteras abatijā. Viņa bija jāapglabā kopā ar karalisko ģimeni, bet pēdējā brīdī viņas brālis Ērls nolēma, ka viņai ir jāguļ Altorpas parka zemē, kas ir Spenseru ģimenes dzimtas īpašums.

9
Diāna izmainīja vārdus savā kāzu zvērestā
Pirms kāzu ceremonijas Diāna nolēma, ka viņa neteiks to kāzu zvēresta daļu, kur tiek runāts par “paklausību vīram”, un izsvītroja no sava zvēresta šos vārdus. To vietā viņa apsolīja “mīlēt, atbalstīt, cienīt un sargāt” viņu. Pēc daudziem gadiem šo triku atkārtoja Keita Midltone.

10
Diānai bija depresija un bulīmija
Diāna cīnījās ar daudzām personīgām problēmām, un līdz ar viņas laulībām, tās tikai pastiprinājās. Viņa atcerējās, kā uzreiz pēc laulībām Čārlzs uzlika viņai roku uz vidukļa un teica: “O, jā, mēs esam nedaudz apaļīgi?”, un kopš tā laika domas par pilnīgumu viņu nelaida vaļā. Tāpat viņa meklēja mierinājumu ēdienā visas karaļnama dzīves saspringuma dēļ. 1990. gadā kļuva zināms, ka viņai ir bulīmija – viņa atzinās, ka pēdējā ir depresijas un tukšuma simptoms, ko Diāna pastāvīgi izjuta. Neskatoties uz visām personīgajām problēmām, Diāna spēja palīdzēt cilvēkiem – un tieši tāpēc viņa palika visu mīlētā Princese, Lēdija Dī.11

Avots: makataka.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru