10 lietas, kuras nekad nedrīkst pirkt jau lietotas

Portatīvais dators

Ar portatīvajiem datoriem ļoti bieži mēdz būt visdažādākās problēmas tieši to pārnēsāšanas iespējas dēļ. Kad jūs iegādājaties lietotu portatīvo datoru, jūs pat nevarat iedomāties, ko ar to ir darījis iepriekšējais saimnieks. Neriskējiet ar ēdienu drumstalām klaviatūrā, izlietu kafiju uz datora vai pāris neveiksmīgiem kritieniem. Turklāt jūs neiegūsiet garantiju un tehnisko atbalstu, kāds jums būtu, ja iegādātos jaunu datoru. Neaizmirstiet arī faktu, ka vecāku modeļu portatīvie datori ir daudz lēnāki par jaunajiem. Šāds dators var nespēt izpildīt jums nepieciešamās funkcijas.

Foto un video kameras

Tāpat kā ar portatīvajiem datoriem, arī ar foto un video kamerām, visticamākais, ir pat ļoti nolietotas. Pat visniecīgākais objektīva bojājums var krasi ietekmēt uzņemtā attēla kvalitāti. Turklāt arī citi bojājumi var būt ārēji neredzami, taču, līdzko bojājums liks jums par to manīt, remonta izmaksas var būt pat ļoti augstas.

Velosipēdu/ mopēdu/ motociklu ķiveres

Ķivere ir paredzēta cilvēka drošībai avārijas gadījumā. Taču pēc vienas avārijas ķivere var otru nemaz neizturēt. Iegādājoties jaunu ķiveri, jūs paaugstināt savu drošības līmeni avārijas gadījumā. Jūs varat mazliet aizdomāties arī par visām slimībām, kuras iespējams nodot ar ķiveres palīdzību.

Auto riepas

Reizēm ir ļoti grūti saprast, vai auto, kuram šīs riepas piederēja, ir kādreiz cietis ar tām avārijā. Ja auto ar šīm riepām bijis avārijā, tad riepu noturība un darba spars vairs nebūs sākotnējais. Mēdz gadīties arī tā, ka riepas iekšienē ir kādi bojājumi, kas uzreiz ārēji nav redzami.

Bērnu krēsliņi automobilim

Pat tad, ja šis lietotais auto krēsliņš izskatās labā stāvoklī, bērnu auto krēsliņu defekti ir ļoti izplatīta parādība. Turklāt tajos uzkrājas putekļi, pelējums. Vecais auduma apvalks daudz ātrāk nolietosies un kļūs nederīgs. Tāpat iesakām ņemt vērā, ka bērnu drošības ierīces teju ar katru dienu attīstās, tādēļ padomājiet par savu bērnu drošību pirmajā vietā.

Galvassegas

Visticamākais, ka jebkādas lietotas galvassegas pirms to lietošanas netika mazgātas, vai tīrītas. Ja jūs iegādājaties lietotas cepures, parūkas utt., pārliecinieties, vai jums to vajag. Jūs nezināt, cik ādas infekcijas saņemsiet “dāvanā”.

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru