10 dievīgas sviestmaizes bez maizes. Var ēst un tievēt vienlaicīgi!

  1. Gurķu ruletītes ar šķiņķi.

Sagrieziet gurķi gareniski plānās šķēlītēs. Sagrieziet šķiņķi, lai tas atbilst šķēlīšu lielumam. Lieciet kopā, pārziediet ar majonēzi, pārkaisiet ar dillēm un smalki sagriezu saldo sīpolu. Tad visu sarullējiet un nostipriniet ar zobu tīrāmo kociņu.

  1. Groziņš ar tunci.

Groziņš no paprikas lieliski aizvietos smilšu mīklas groziņu! Pildiet to ar tunča vai citas zivs salātiem, kas bagātas omega trīs. Pie tādiem salātiem labi iederas nesaldi āboli.  ( cits variants: paprikas vietā izmantojiet tomātu pusītes)

  1. Dārzeņu suši ar sēkliņām.

Nori( japāņu ūdenszāles, ko izmanto suši pagatavošanai) tagad pārdodas ikvienā lielveikalā. Sasmalciniet svaigus dārzeņus 9 spinātus, redīsus, zirnīšus, avokado….) – ideāls pildījums. Rīsu vietā var izmantot arī sagrieztus burkānus, izmērcētus ābolu etiķī. Iesakām pievienot arī saulespuķu sēkliņas.

  1. Čīzburgers salātos.

Pēc būtības šī ir mazkaloriju versija parastajam čīzburgeram. Izmantojiet jebkuru gaļas un dārzeņu pildījumu, cieto sieru, mazkaloriju majonēzi vai kečupu. Bulciņas vietā ietiniet to visu svaigās salātu lapās. ( ideāli der kraukšķīgie salāti, piemēram, ledus)

  1. Sviestmaize uz kociņa.

Reizēm maizi var pat neaizstāt, bet vienkārši iztikt bez tās. Saveriet uz kociņa gabaliņus no žāvētas vistas vai tītara, čederas siera, rukolu, ķiršu tomātus, marinētus gurķīšus. Šī ir brīnišķīga un viegli pagatavojama uzkoda furšetiem un ballītēm, ko var variēt tukstoš veidos.

Cerams, ka jūs izlasījāt priekš sevis kaut ko noderīgu! Padalieties ar šīm receptēm ar tiem, kuri seko līdzi savam svaram!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru