Zodiaka zīmes virtuvē

Lauva

Lauva pamanās arī virtuvē nezaudēt savu vērtību. Viņa augstība lieliski gatavo, bet tam pievēršas vai nu tad, kad nav apkrauts ar jebkādām citām, svarīgākām lietām, vai arī, kad viņam ir tik daudz darāmā, bet viņš sev uz kakla sajūt pienākuma saites mājinieku priekšā. Tiesa, ja mājinieki neizrāda sajūsmu un pateicību par to, ka viņus ēdina un dzirdina, Lauvai var zust jebkāda vēlme radīt kulinārijas šedevrus. Tad viņš izveidos “dežūras virtuvē”, vai arī pieaicinās mājkalpotāju. Tiesa, neatkarīgi no maka biezuma, Lauvai nepatīk uzticēt ēdiena pagatavošanu svešiem cilvēkiem. Bet viņu  negausīgā vēlme eksperimentēt virtuvē pat ar visvienkāršākajiem ēdieniem var kļūt par problēmu!   

Jaunava

 Jaunava virtuvi uzskata par savām dzimtajām mājām. Principā Jaunava varētu arī gulēt virtuvē, bet, kā likums, tur nav pietiekoši daudz vietas, un Jaunavai nepatīk arī svešas smaržas. Jaunavai nav vajadzīga milzīga virtuve vai arī tehnikas pārpilnība, viņa labprātāk visu dara pēc tradicionālajām metodēm, un, jāsaka, viņai ļoti viegli un pat neslikti sanāk. Turklāt Jaunavai piemīt spēja iegūt daudz no mazumiņa. Ja viņai ir vista, tad Jaunava no tās pagatavos zupu, otro un vēl vistas pīrādziņus uzceps. Jaunavai nekas neiet zudumā, un šodien neapēstā mannā biezputra pusdienās pārvēršas par sacepumu. Jaunava gatavo ar prieku, pievēršot uzmanību sīkumiem, kas piedod dzīvei garšu. Ja sviestmaizes, tad trīs-četru veidu kanapē maizītes. Ja vārīti kartupeļi, tad ar sviestiņu un zaļumiem, ja tēja – tad ar piparmētru vai jāņogu lapiņām, pašu vāktām ekoloģiski tīrā dārzā uz sešiemakriem, un rūpīgi izkaltētām. Bet, ir arī cita galējība: ir pietiekami daudz Jaunavas, kuras principā nezina, kas ir plīts, un jo īpaši, kas ir trauku mazgāšana.

Svari

Svari virtuvē pastāvīgi krīt galējībās – te metās gatavot katru dienu, lai ģimene varētu ēst visu svaigu, te pilnībā norobežojas no gatavošanas, piedāvājot mājiniekiem apēst to, ko atrod, kad paskrabinās ledusskapī, vai to, ko paši pagatavo. Viņi te pieliek pārāk maz, te pārāk daudz sāls, te pārvāra, te pārcep – vienu vārdu sakot, harmoniju virtuvē Svari iegūst ar grūtībām, tā kā ne pārāk labi saprot, vai viņiem vajag ar to visu nodarboties, vai arī tas nav obligāti. Svari ir radoši cilvēki, tāpēc kaut kādā brīdī saista ēdiena pagatavošanas procesu ar augsto mākslu, bet citā brīdī uztver to kā katorgu un tad pasludina badastreiku. Bet pēc tam viņus sāk mocīt sirdsapziņa izbadējušos bērnu dēļ, un viņi atkal atgriežas “ierindā”. Svariem patīk visa iespējamā virtuves tehnika, kas palīdz samazināt pašu atrašanos virtuvē un piedalīšanos kulinārijas šedevru radīšanas procesā. Visā visumā Svariem ir ļoti grūti vienoties par ēdienkarti. Te viņi, liekas, izlēma, ka šodien pusdienās gatavos boršču, un te izrādās, ka nav bietes. Bet arī šeit Svari var visus pārsteigt, pagatavojot kaut ko no tā, kas ir, un pārliecinoši apgalvojot visiem, ka tas tomēr ir borščs!

Skorpions

Skorpions ir ar mieru ziedot sevi tikai pa īstam tuvu cilvēku dēļ. Jo viņam ir tik daudz svarīgas lietas ieplānotas, un tās visas ir ļoti svarīgas un interesantas. Un te nākas stāties pie plīts, te pie izlietnes. Diemžēl svaigēšana nav Skorpioniem piemērota barošanās, un tāpēc nākas virtuvē pavadīt samērā daudz laiku. Skorpioni ir laimīgi, ja viņu mājiniekiem ir tādas pašas gaumes un kaislības, kas pašiem Skorpioniem, jo tad nav jāgatavo nekas individuāli. Virtuvē viņi strādā gan pēc tradicionālajām metodēm, gan izmantojot jaunāko tehniku. Starp citu, Skorpioni var radīt jaunas, interesantas kulinārijas receptes un ar prieku parāda, kā ir jāgatavo šis vai cits ēdiens televīzijā. Un vēl Skorpioniem ļoti patīk garšīgi paēst, tāpēc viņiem ir svarīgi nevis vienkārši paēst, bet obligāti garšīgi paēst!

Strēlnieks

Strēlnieks pret virtuvi attiecas kā pret vietu, kuras izskats un stāvoklis ir viņa sociālā statusa rādītājs. Šī iemesla dēļ Strēlnieks labi jūtas dzīvoklī, kurā ir liela virtuve. Viņš dod priekšroku iebūvētajai tehnikai un ļoti atbildīgi izturas pret tās izvēli. Pie pirmās izdevības viņš uzaicinās dizaineru, lai labiekārtotu virtuvi. Bet interjers Strēlniekam patīk drīzāk klasisks, nekā ultramūsdienīgs. Modernajā stilā viņam ir pārāk daudz stikla un metāla. Tieši Strēlnieki visbiežāk uzaicina ciemiņus tieši virtuvē, jo Strēlniekam virtuve  – tā nav tikai plīts, virtuve – tā ir kulta vieta!

Mežāzis

Mežāži dievina pavadīt dvēseli glābjošas un apgaismojošas sarunas tieši virtuvē. Droši vien pasēdēšanas virtuvē radās tieši vienīgi pateicoties Mežāžiem. Mežāži gatavo pamatīgi un rūpīgi, ne mazāk par Jaunavām viņiem patīk tīrība un kārtība, lai katra dakšiņa un karotīte zinātu savu vietu. Virtuvē gatavošanas brīdī ienākt drīkst tikai tuvākie, jo Mežāži uzskata, ka ēdiena gatavošanā ir kaut kāda mistika, un nav mazsvarīgi, kādā stāvoklī cilvēks gatavo. Ja Mežāzis ir slims vai arī viņam ir spēcīgas dusmas vai bēdas, tad viņš ne par ko negatavos ēdienu. Mežāži māk un var garšīgi gatavot, un ja viņi sāk sacensties ar Skorpioniem, tad tā būs īsta pavāru cīņa un bauda gardēžiem!

LASI VĒL: Joku horoskops: kā atrast vīru, vadoties pēc savas zodiaka zīmes?

Ūdensvīrs

Ūdensvīrs virtuvē klusām jūk prātā. Tad viņam biezputra piedeg, te piens pāriet pāri, te vēl kaut kas notiek, kas ir ne mazāk patīkami. Lieta tāda, ka Ūdensvīri, kā likums, cenšas apvienot ēdiena gatavošanas procesu ar kaut ko vēl interesantāku. Viņi var uzlikt vārīties pienu un pilnībā par to aizmirsīs, jo lasīs aizraujošu grāmatu. Ūdensvīru kulinārijas vingrinājumu rezultāti nereti noved izmisumā arī viņus pašus, un vēl vairāk tos, kuri sapņoja nogaršot Ūdensvīra šedevrus. Jāatzīst, ka ne vienmēr viss ir tik slikti. Ja Ūdensvīrs ir uzstādījis mērķi gatavot, tad ēdiens būs galdā un tiks pasakaini pasniegts, ar noteikumu, ka pavārs nekritīs kārdinājumā un nenovērsīsies. Bet vispirmām kārtām Ūdensvīriem ir paredzētas visas tās kulinārijas un pusfabrikāti, kurus vajag tikai uzsildīt!

Zivis

Zivīm ļoti nepatīk atrasties virtuvē vientulībā. Viņām pirmām kārtām tā ir sadarbības vieta. Tāpēc Zivis gaida, ka kāds no mājiniekiem palīdzēs un atbalstīs, un personīgi piedalīsies ēdiena pagatavošanā. Zivis ir laimīgas, ja vīrs no veikala atnes visus nepieciešamos produktus, bērni notīra dārzeņus, bet mīļotā vīramāte pārbauda, vai ir pietiekoši daudz sāls un garšvielas. Zivis tāpēc lieliski jūtas kopmītņu virtuvē, jo viņām patīk, ja pie viena vienīga katliņa saimnieko vesels kolektīvs. Zivīm sanāk visdažādākie ēdieni, bet jo īpaši zupas. Zivis ir galdu sarunu meistari, un, ja viņām vajag nokārtot attiecības ar partneri, tad optimāls lēmums būs uzaicināt viņu pavakariņot mājās, virtuvē. Tieši tāpēc Zivis retāk par visām citām zīmēm svin dzimšanas dienas un svētkus restorānos. Zivīm iespēja pacienāt ciemiņus pie mājas galda – tie jau ir svētki!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru