WK Kellogg racionalizē ražošanu, jo samazinoties pieprasījumam, krītas pārdošanas apjomi

WK Kellogg plāno līdz 2026. gada beigām pilnībā slēgt savu rūpnīcu Omaha, Nebraskas štatā, saskaņā ar reorganizāciju, kas arī samazinās darbinieku skaitu par vairāk nekā 17 %.

Akcijas tirdzniecības sākumposmā samazinājās par vairāk nekā 2 %, jo Special K graudaugu labības ražotājs prognozēja, ka 2024. gadā koriģētie neto pārdošanas apjomi būs zemākā robežās no iepriekš prognozētā 1 % pieauguma līdz 1 % kritumam.

Iepakotas pārtikas uzņēmumi, tostarp Kraft Heinz un General Mills ir norādījuši uz pārdošanas apjomu samazināšanos Ziemeļamerikā un patērētāju pāreju uz privātiem zīmoliem, kas cīnās ar augstākām un ilgākām procentu likmēm un lielo inflāciju.

Arī WK Kellogg, kas ir Ziemeļamerikas labības produktu uzņēmums, ko pirms atdalīšanas pagājušā gada oktobrī izveidoja pārtikas milzis Kellogg, otrajā ceturksnī uzrādīja neto apgrozījumu 672 miljonu ASV dolāru apmērā.

Paredzams, ka reorganizācija, ko valde apstiprināja 31. jūlijā, radīs kumulatīvas restrukturizācijas izmaksas pirms nodokļu nomaksas 230-270 miljonu ASV dolāru apmērā.

Saskaņā ar plānu Froot Loops ražotājs konsolidēs savu ražošanas tīklu, sākot ar pakāpenisku ražošanas samazināšanu Nebraskas rūpnīcā un ražošanas samazināšanu Memfisā, Tenesī, sākot ar 2025. gada beigām.

WK Kellogg norādīja, ka šie pasākumi ļaus samazināt darbinieku skaitu par aptuveni 550 cilvēkiem, tostarp tiks izveidotas jaunas darbavietas rūpnīcās, kurās palielināsies ražošana. Pagājušā gada beigās uzņēmumā strādāja aptuveni 3150 darbinieku.

Frosted Flakes un Raisin Bran ražotājs plāno palielināt ražošanu savās rūpnīcās Battle Creek, Mičiganas štatā, Belleville, Ontario štatā, un Lankasterā, Pensilvānijas štatā, un plānotie izdevumi piegādes ķēdei ir aptuveni 450-500 miljoni ASV dolāru.

Tiek lēsts, ka no 170 līdz 190 miljoniem ASV dolāru būs nenaudas izmaksas, galvenokārt no paātrinātas amortizācijas un aktīvu norakstīšanas. Paredzams, ka šīs izmaksas radīsies līdz 2027. gadam, norādīja uzņēmums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru