Vodafone grupa atver jaunu Eiropas loģistikas centru Luksemburgā

Apvienotajā Karalistē bāzētais telekomunikāciju gigants gatavojas Luksemburgu izvirzīt savas Eiropas piegādes ķēdes centrā.

Vodafone grupa ir paziņojusi par plāniem Luksemburgā izveidot vairākus miljonus eiro vērtu izplatīšanas centru, lai racionalizētu savu Eiropas loģistikas darbību. Plānots, ka jaunā ražotne, kas tiks būvēta Betemburgā, tiks atvērta 2026. gadā.

Vodafone, kas pašlaik darbojas vairāk nekā 150 valstīs, cer, ka šī attīstība palielinās efektivitāti un paātrinās darbību visā kontinentā. Jaunā rūpnīca radīs arī jaunas darbavietas un labvēlīgi ietekmēs vidi.

Šī iniciatīva iezīmē nozīmīgu pārmaiņu telekomunikāciju gigantam, kas pašlaik pārvalda savu loģistiku katrā atsevišķā valstī, kurā tas darbojas. Vodafone vadītāji atzīst, ka darbības centralizācija mainīs uzņēmuma darbību.

Vodafone grupas finanšu direktors Luka Mučičs pamatoja centra attīstību, sakot: “Jaunā Eiropas mēroga loģistikas centra izveide Luksemburgā atbilst mūsu stratēģijai vienkāršot Vodafone vadību un mūsu centieniem pēc iespējas efektīvāk izmantot mūsu darbības un piegādes ķēdes izmaksas.”

Bettemburgas stratēģiski svarīgā atrašanās vieta to noteica kā ideālu vietu Vodafone centieniem palielināt efektivitāti. Betemburga atrodas uz dienvidiem no Luksemburgas galvaspilsētas un pie galvenajiem dzelzceļa un autoceļu ceļiem uz Franciju, un tā ir nozīmīgs Luksemburgas un Lielā reģiona loģistikas centrs.

Pilsēta atrodas divu galveno automaģistrāļu krustpunktā, kā arī vismaz trīs dzelzceļa maršrutu krustpunktā, ar piekļuvi multimodālajam kravu terminālim un augsto tehnoloģiju loģistikas parkam, un tā darbosies kā tehnoloģiju uzņēmuma vārti uz Eiropu.

Vodafone 26 000 kvadrātmetru platās telpas, ko attīstīja Apvienotajā Karalistē bāzētā MG Real Estate, pievienosies simtiem citu uzņēmumu dzelzceļa un autoceļu mezglā, kuri visi izmantos priekšrocības, ko sniedz apgabala ātrais savienojums ar Eiropu – no Turcijas līdz Skandināvijai.

Vodafone jau nodarbina aptuveni 420 cilvēku Luksemburgā, strādājot iepirkumu un globālo viesabonēšanas pakalpojumu nodaļās. Uzņēmuma vadītāji cer, ka jaunais centrs radīs vairāk nekā 30 tiešas darbavietas, bet vēl vairāk darbavietu tiks izveidotas, sadarbojoties ar loģistikas pakalpojumu sniedzējiem.

Luksemburgas ekonomikas ministrs Francs Fajots pauda sajūsmu par šo darījumu, sakot, ka Vodafone paplašināšanās ir skaidrs apliecinājums tam, ka Luksemburga ir pārliecināta par savu kā vadošā loģistikas centra statusu. Viņš piebilda: “Tehnoloģiju komunikācijas līdera, kāds ir Vodafone, lielāka klātbūtne stiprina un dažādo loģistikas un rūpniecības nozares ar augstu pievienoto vērtību.”

Vodafone grupas finanšu direktors Luka Mučičs labprāt uzslavēja Luksemburgu, sakot: “Šis ieguldījums arī nostiprinās Luksemburgas kā pasaules līmeņa loģistikas centra pozīcijas.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru