Sastāvdaļas:
- Vistas fileja – 500 grami
- siers — 200 grami
- ola — 1 gab.
- ķiploks — 2 daiviņas
- sarkanie maltie pipari pēc izvēles
- sāls pēc izvēles
- augu eļļa iesmērēšanai
Pagatavošana:
Samaļam vistas fileju gaļas maļajamā mašīnā.
Saspiežam ķiploku, pievienojam sāli un maltos sarkanos piparus.
Samaisām un iekuļam olu un rīvētu sieru.
Atkl samaisām visu, līdz iegūta viendabīga masa.
Ar rokām, kas nedaudz sasmērētas ar augu eļļu, veidojam gaļas bumbiņas aptuveni valrieksta lielumā.
Bumbiņas kārtojam cepešplātī, kas iesmērēta ar sviestu.
Cepam 200 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes, pēc tam ar virtuves lāpstiņu apgriežam bumbiņas uz otru pusi un turpinām cept vēl 10 minūtes.
Labu apetīti!