Visgardākais speķis – noteikti pierakstiet šo recepti, jo kaut kas tik gards vēl nekad nebija ēsts!

Kas tāds nekad nebija ēsts!

Izmēģiniet, jo jūs noteikti nenožēlosiet! Gala rezultātā iegūsiet ārkārtīgi gardu uzkodu.

Sastāvdaļas:

  • Speķis
  • 1 l ūdens
  • 1 glāze sāls
  • 3 – 4 lauru lapas
  • Melno piparu graudiņi – pēc garšas
  • 1 sīpols
  • 3 – 4 ķiploku daiviņas
  • Malti melnie pipari

Kā var pagatavot ļoti gardu speķi?

Lieciet speķi katliņā, tad gatavojiet marinādi.

Marinādei: uz vienu litru ūdens ņemiet vienu glāzi sāls, kuru ieberiet tajā iekšā, lieciet klāt arī 3 – 4 lauru lapas, piparu graudiņus un vienu sīpolu (es viņu pirms tam nomizoju). Lieciet marinādi vārīties, kad tā jau burbuļos, ņemiet nost no uguns un aplejiet ar to speķa gabaliņus. Tad lieciet tos zem spiediena (zem trīslitru burkas pilnas ar ūdeni).

Ļaujiet speķim šādi nostāvēt 3 – 4 dienas. Pēc norādītā laika izņemiet speķi no marinādes, nosusiniet tos, apberiet ar sasmalcinātiem ķiplokiem un apberiet ar maltiem melnajiem pipariem. Uzglabājiet gatavo speķi saldētavā un vajadzības gadījumā ņemiet to ārā.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru