Viņu nosauca par “tikai medmāsu”, un lūk, pie kā tas noveda…

Tikai medmāsa

“Es tikko atnācu mājās pēc smagas maiņas. Savā medmāsas formā, kuru vienkārši nebija spēks novilkt, es izskatījos vairāk kā biedējoši. Pa ceļam ieskrēju veikalā nopirkt pienu un satiku tam paziņu. Viņa nekad iepriekš nebija redzējusi mani medicīnas formā, un pēc viņas vārdiem es sapratu, ka viņa nemaz nezināja, ka es strādāju “tikai par medmāsu”. Kāds pārsteigums!

Ziniet, savas profesionālās prakses gadu (jau 18!) laikā es daudzreiz esmu dzirdējusi šo frāzi, bet tad tā mani aizķēra visvairāk! Nopietni? Vienkārši medmāsa?

Es palīdzēju piedzimt desmitiem jaundzimušu mazuļu, no kuriem daudziem vajadzēja palīdzēt veikt pirmo ieelpu. Jā, es esmu tikai medmāsa.

Es esmu turējusi mirstošu cilvēku rokas, uzturot viņus ticību sev, kad viņu dvēseles pameta ķermeņus. Jā, es esmu tikai medmāsa.

Es mierināju un sēroju kopā ar vecākiem, kuri tikko bija pazaudējuši bērniņu. Jā, es esmu tikai medmāsa.

Es reanimēju cilvēkus, atgriežot viņus pie dzīvības. Jā, es esmu tikai medmāsa.

Es esmu acis, ausis un rokas ārstam, kurš nodrošina jūsu ārstēšanu. Un jā, es esmu tikai medmāsa.

Es varu izklausīties zīdaiņa plaušas un noteikt, kur nepietiek gaisa. Un es joprojām esmu medmāsa.

Es mācu vecākiem, aprūpētājiem un auklītēm medicīnas noteikumus. Bet es esmu tikai medmāsa.

Es izlaižu Ziemassvētkus, savu bērnu dzimšanas dienas un uzstāšanās, lai būtu darbā un rūpētos par jūsu mīļajiem cilvēkiem. Jā, es esmu tikai medmāsa.

Man nākas apstrādāt tādas brūces, no kurām jums mati celtos stāvus. Nu jā, es taču esmu tikai medmāsa!

Es varu uz sitiena nosaukt adrenalīna un amiodarona devu no aprēķiniem, kas būs nepieciešami, lai atgrieztu jūsu dēlu pie dzīvības. Bet es taču esmu vienkārši medmāsa.

LASI VĒL: Kāds ārsts pārsteidza, izstāstot to, kamdēļ viņš pārbauda katra mirušā pacienta Facebook profilu

Man ir visas tās zināšanas, no kurām ir atkarīga jūsu dzīvība. Jā, es esmu tikai medmāsa, bet ziniet, ko? Es līdz smiekliem lepojos ar šo nosaukumu, pat, ja jums tas liekas pārāk parasts!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru