Kāds ārsts pārsteidza, izstāstot to, kamdēļ viņš pārbauda katra mirušā pacienta Facebook profilu…

Viena no dzīves lielākajām traģēdijām ir tuva cilvēka nāve. To, ko mēs parasti neredzam, ir tas, cik grūti ārstiem ir paziņot tamlīdzīgas vēstis. Viņiem pirmajiem ir jātiekas aci pret aci ar tuvinieku sērām, tajā pat laikā paliekot profesionāliem un mierīgiem.

Nesen Lui  M. Profeta, Sant-Vinsentas slimnīcas Indianapolisā neatliekamās palīdzības ārsts dalījās ar aizkustinošu pieredzi, kā viņš paziņoja skumjās ziņas bojā gājušās meitenes vecākiem. Savā ierakstā viņš paskaidroja, kāpēc pirms tam apskata mirušos sociālajos tīklos.

„Tas ir tas, kas palīdz man palikt cilvēcīgam. Es galu galā mainu to cilvēku dzīves –tavas mammas un tēta dzīves. Aptuveni pēc piecām minūtēm viņi nekad vairs nebūs tādi kā pirms tam, viņi nekad vairs nebūs tik laimīgi. Tieši šobrīd tu man esi vienkārši nezināms līķis, kurā ir sadurtas dažādas adatiņas un pievienotas trupiņas, ar kuru palīdzību tevi centās glābt. Kustību nav, dzīvības pazīmes arī, nekas neliecina par to, ka tev kādreiz bija sapņi. Bet tas ir mans pienākums, uzzināt par tevi kaut ko vairāk, pirms es izeju pie viņiem.

Jo šobrīd.. es vienkārši esmu nikns uz tevi par to, ko tu nodarīji sev un ko nodarīsi viņiem.

Es par tevi nezinu neko. Esmu tavai mammai parādā nedaudz iepazīt tevi, kāda tu biji dzīvē.

Varbūt tu rakstīji īsziņas, esot mašīnai pie stūres. Varbūt biji piedzērusies un vajadzēja izsaukt tomēr taksometru. Varbūt tu pirmo reizi ballītē pamēģināji narkotikas. Varbūt tu vienkārši brauci ar velosipēdu bez ķiveres vai arī nepaklausīji vecākus, kad viņi tevi brīdināja, lai nesatiecies ar „tiem draugiem”. Varbūt tu vienkārši padevies.

Varbūt, ka vienkārši bija situsi tava stunda, bet visticamāk, ka tā nebija.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru