Viņu atņēma mātei uzreiz pēc dzimšanas. Pēc 50 gadiem viņa viņu atrada un salauza sev sirdi. Skumjš stāsts par salauztu likteni

Spāniete, kuru tiesa atzina kā mātei nolaupītu bērnu Franko diktatūras laikā, atrada savu bioloģisko ģimeni. Pagājušajā gadā sieviete iesūdzēja tiesā medbrāli, kurš nozaga mazuli un nodeva audžu vecākiem.

Tomēr noskaidrojās, ka māte varēja labprātīgi atdot bērnu adoptēšanai.

Fransisko Franko diktatūras laikā valstiskās un reliģiozās organizācijas izņēma zīdaiņus no ģimenēm, kuras it kā nevarēja dot atbilstošu audzināšanu.

Šajā kategorijā ietilpa nabadzīgas ģimenes, vientuļās mātes, republikāņu pretinieki, kas cietuši neveiksmi pilsoņu karā. Mātēm sacīja, ka zīdaiņi nomiruši pie dzemdībām.

Nav zināms precīzs nolaupīto bērnu skaits, bet tiek uzskatīts, ka to var būt aptuveni 300 tūkstoši.

Inese Madrigala visus šos gadus uzskatīja, ka viņu nolaupīja drīz pēc dzimšanas 1969. gadā. Viņas audžumāte atzinās, ka bijušais ginekologs Eduardo Vela uzdāvināja viņai bērnu, jo viņai nevarēja būt savu bērnu.

Madrigala iesūdzēja tieša 85 gadus veco ārstu, pagājušajā gadā viņu atzina par vainīgu dokumentu viltošanā un bērnu nodošanā citām personām bez vecāku piekrišanas.

  1. gadā Madrigala nodeva analīzes amerikāņu ģenētiskajā kompānijā, 2019. gada janvārī viņai paziņoja par sakritību ar kādu vīrieti Spānijā.

Tā sieviete iepazinās ar savu brālēnu, bet tas palīdzēja viņai sazināties ar citiem radiniekiem. Sieviete uzzināja, ka viņas īstā māte nomira 2013. gadā, bet viņai ir trīs brāļi un tante.

Tad Madrigala noskaidroja, ka māte varēja labprātīgi atdot viņu adopcijai. Sakarā ar to varas iestādes var pārskatīt Eduardo Velas lietu.

Vela kļuva par pirmo, kuru atzina par vainīgu bērnu nolaupīšanā diktatūras laikā. Tiesa, līdzīgas lietas bija jau agrāk. Asensona Lopesa no radiniekiem uzzināja, ka tēvs viņu nopirka par 250 tūkstošiem peso no kādas mūķenes.

  1. gadā viņa pieprasīja sākt oficiālu izmeklēšanu, bet viņai atteica. Sieviete vērsās pie žurnālistiem, bet pēc tam pret viņu pašu ierosināja lieto par apmelošanu attiecībā pret mūķeni.

Tiesa atzina Lopesu par vainīgu un lika viņai samaksāt 40 tūkstošus eiro mūķenei kā morālo kompensāciju.

Kādu iespaidu uz tevi atstāja šis stāsts?

avots: babskeveci.sk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru