Viņa sūdzējās par sāpēm vēderā. Sāpju iemesls radīja šausmas pat ārstiem. TO tur bija 12 000!

Šī 48 gadus vecā sieviete, Minati Mondala no Indijas, 45 dienas cieta no skābes refluksa un spēcīgāk sāpēm vēderā. Kad viņa tomēr izlēma doties uz slimnīcu, analīzes parādīja, ka viņas žultspūslī ir akmeņi.  

Minatijai uzreiz tika ieplānota operācija. Bet, kad ķirurgs ieraudzīja, kas atrodas viņas vēderā, viņš iekliedzās no pārsteiguma. Un kā vēl, jo sievietes žultsakmenī tika atklāti veseli 12 000 akmeņu!

Operācija ilga 4 stundas, un visi akmeņi bija sīki, to diametrs bija no 2 – 5 mm. Ārsts Makhans Lala Sā atzinās, ka ir veicis daudzas akmeņu izņemšanas operācijas pacientiem, toties pat viņam bija pārsteigums pārsniegt 5000 akmeņu atzīmi.

1983. gadā britu ārsti izņēma 3 110 akmeņus no pacienta žultspūšļa .Taču 12 000 – tas ir daudz vairāk! Iespējams, tas ir jauns pasaules rekords visvairāk no žultspūšļa izņemto akmeņu skaitā, tāpēc paraugi tika aizsūtīti uz Londonu.

Kas īsti ir akmeņi žultspūslī?

Tās ir holesterīna un sāļu atliekas. Žultspūslis ir bumbierveida orgāns, kas atrodas zem aknām un izstrādā žulti. Vēsturē ir bijuši gadījumi, kad cilvēki ar akmeņiem žultspūslī vispār neizjuta nekādus simptomus. Sāpes parasti rodas vien tad, kad akmeņi sāk bloķēt žultspūsli. Tādā gadījumā cilvēks izjūt spēcīgas sāpes, nelabumu un var pat nomirt no infekcijas.

Neskatoties uz to, akmeņi žultspūslī ir pat ļoti izplatīta problēma. Trekns ēdiens, it īpaši tas attiecināms uz sievietēm, ievērojami palielina žultsakmeņu veidošanās iespējamību.

Operācija noritēja veiksmīgi, un tagad Minati Mondala jūtas vienkārši lieliski. Ceram, ka viņa tomēr pārskatīs savu attieksmi pret treknu ēdienu!

Avots: marketium.ru 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru