“Ventspils nekustamie īpašumi” iegādājas sejas vairogus

Ņemot vērā to, ka pašreiz arvien straujāk Latvijā izplatās saslimstība ar koronovīrusu Covid-19, pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi”, domājot par savu darbinieku drošību un veselību, 31.martā saņēma iepriekš pasūtītos 3D printētus sejas vairogus, ko ikdienas darbā varēs pielietot sētnieki.

Pašreiz uzņēmums iegādājies 50 sejas vairogu komplektus, kas sastāv no rāmja, regulējamas lentas un maināmiem 3 caurspīdīgiem sejas aizsegiem jeb vairogiem. Tie paredzēti atkārtotai lietošanai, jo tīrāmi ar dezinfekcijas līdzekļiem. Šādu vairogu mērķis ir nosegt seju, pasargājot no gaisa pilienu nokļūšanas acīs un mutē. Svarīgi arī tas, ka aizsargs ierobežo iespēju pieskarties sejai ar rokām, kas būtiski mazina iespēju inficēties.

Šādi sejas vairogi izgatavoti tepat Ventspils Tehnikumā, kas, pateicoties projekta “Shield48” īstenošanai, pievienojies SIA “3D Technology” decentralizētajam sejas vairogu ražotāju tīklam, jo skola aprīkota ar nepieciešamajiem 3D printeriem un CNC frēzēm. Pirmie testa eksemplāri tehnikuma darbnīcās tika izgatavoti vien pagājušajā nedēļā un kā atzīst projekta īstenotāji, tie izgatavoti ātri un ļoti labā kvalitātē. Līdz ar to Ventspils Tehnikums veiksmīgi apliecinājis, ka ir spējīgs patstāvīgi darboties kā centrālais sejas vairogu ražotājs Ziemeļkurzemē. Pirmie Ventspilī saražotie vairogi pēc iepriekšēja pasūtījuma piegādāti pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru