Ventspils bērnu rotaļu laukumi papildināti ar jaunām šūpolēm

Rūpējoties par pašiem mazākajiem ventspilniekiem, Ventspils pilsētas pašvaldība ik gadu papildina rotaļu laukumus ar dažādām rotaļu iekārtām. Šajā rudenī jaunas šūpoles tika uzstādītas kopumā trīs rotaļlaukumos.

Jaunās šūpoles, kuras ir aprīkotas ar speciālu dubulto šūpoļu funkcionalitāti ar iespēju šūpoties vecākam ar savu bērnu, atrodas visos trīs rotaļu laukumos – Reņķa dārza rotaļu laukumā, Virves ielā 3 un Usmas ielā 16. Šūpoļu uzstādīšanas darbi tika paveikti viena mēneša laikā, kuru būvdarbi aizsākās oktobra mēnesī. Dubultās šūpoles ir aprīkotas ar gumijas sēdekļiem, kuru skrūvju vietas ir segtas ar plastmasas uzlikām, lai novērstu bērnu savainošanās risku, tāpat esošie rotaļu laukumi ir papildināti ar jauniem Pampersēdeklīšiem mazākajiem bērniem un klasiskām šūpolēm visām vecumu grupām.

Jaunās šūpoles tika uzstādītas, ņemot vērā Ventspils jauno vecāku ieteikumus. Dubultās šūpoles ir brīnišķīgs ieguvums mūsu pilsētai, jo vecākiem šūpojoties kopā ar savu mazuli, ir iespēja izbaudīt vienotu prieku. Rotaļu laukuma drošībai, jauno šūpoļu pamatnes segums ir klāts ar koku mizas mulču.

Ventspils pilsētas pašvaldības programmas ietvaros “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, pilsētā dubultā tipa šūpoles ir jau uzstādītas četrās vietās – divas Ventspils kreisā krasta Bērnu pilsētiņā, Pārventas bērnu parkā “Fantāzija” un pilsētas centrālajā pludmalē.

Domājot par vides pieejamību, arī bērniem ar īpašām vajadzībām ir uzstādītas speciālas šūpoles, kuras atrodas Bērnu pilsētiņas daļā, pa labi no J. Poruka un Pētera ielas krustojuma ieejas. Šīs šūpoles ir speciāli veidotas tā, ka bērniem esot ratiņkrēslā, ir iespēja šūpoties kopā ar saviem vecākiem, kā arī lai sniegtu iespēju izjust tās pašas sajūtas, kas sniegtas citiem bērniem. Lai šūpotos, jāatver norobežojums un jāuzstumj ratiņkrēsls ar bērnu uz platformas. Bērns atkarībā no savām spējām var šūpoties vai nu pats, vai izmantot apkārtējo palīdzību. Šajā laukuma daļā jau no Bērnu pilsētiņas pirmsākumiem arī ir uzstādīta rotaļu iekārta, kurā iespējams iebraukt ar ratiņkrēslu un spēlēties tās nodalījumos.

Rūpējoties par bērnu drošību, Ventspils pilsētas pašvaldība sniedza līdzfinansējumu jaunu triecienabsorbējošo gumijas segumu izbūvei Bērnu pilsētiņā, ko atklāja šī gada 16. septembrī, kas rotaļāšanos bērniem padara daudz drošāku un ļauj izvairīties no traumām. Triecienabsorbējošs gumijas segums šogad Bērnu pilsētiņā ir klāts zem visām rotaļu iekārtām, kopā veidojot 1662 m2 platību. Nākamā gadā plānots pilnībā pabeigt gumijas seguma ieklāšanas darbus arī bērnu parkā “Fantāzija”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru