Sastāvdaļas:
- 2 – 3 baklažāni
- 2 burkāni
- 3 – 4 tomāti
- 1 sīpols
- 2 ķiploku daiviņas
- Svaigi zaļumi – dilles, pētersīļi
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Baklažānus sagrieziet plānās ripiņās, pievienojiet tiem klāt sāli un apcepiet augu eļļā.
- Sīpolus sagrieziet pusgredzenos, burkānus rupji sarīvējiet, visu kopā apcepiet.
- Ņemiet dziļu bļodu, kuru izklājiet ar pārtikas plēvi.
- Tālāk lieciet dārzeņus pa kārtām: ripiņās sagrieztie tomāti, tad nāk burkāni ar sīpoliem, baklažāni, sakapātās dilles un pētersīļi. Visu kārtu apberiet ar sāli un smalki sagrieztiem ķiplokiem. Atkārtojiet šādas kārtas, kamēr visi dārzeņi būs beigušies.
- Dārzeņu torti ievietojiet zem preses, vēlams vismaz uz vienu stundu.
- Pēc tam uzmanīgi apgrieziet formu otrādi un izlieciet dārzeņu torti uz šķīvja, noņemiet nost pārtikas plēvi. Gardums gatavs!
Labu apetīti!