Vasaras dārzeņu torte – “Neparastie” salāti

Sastāvdaļas:

  • 2 – 3 baklažāni
  • 2 burkāni
  • 3 – 4 tomāti
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Svaigi zaļumi – dilles, pētersīļi
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Baklažānus sagrieziet plānās ripiņās, pievienojiet tiem klāt sāli un apcepiet augu eļļā.
  2. Sīpolus sagrieziet pusgredzenos, burkānus rupji sarīvējiet, visu kopā apcepiet.
  3. Ņemiet dziļu bļodu, kuru izklājiet ar pārtikas plēvi.
  4. Tālāk lieciet dārzeņus pa kārtām: ripiņās sagrieztie tomāti, tad nāk burkāni ar sīpoliem, baklažāni, sakapātās dilles un pētersīļi. Visu kārtu apberiet ar sāli un smalki sagrieztiem ķiplokiem. Atkārtojiet šādas kārtas, kamēr visi dārzeņi būs beigušies.
  5. Dārzeņu torti ievietojiet zem preses, vēlams vismaz uz vienu stundu.
  6. Pēc tam uzmanīgi apgrieziet formu otrādi un izlieciet dārzeņu torti uz šķīvja, noņemiet nost pārtikas plēvi. Gardums gatavs!

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru