Glāzē ūdens izšķīdina sāli un ielej katliņā. Uzliek vāku, samazina uguni līdz minimumam un turpina vārīt vēl 16 – 18 minūtes.
Pēc tam uguni izslēdz, rīsus samaisa un ļauj nostāvēties vēl aptuveni 10 minūtes.
Tādus rīsus var pasniegt arī kā piedevas, bet var arī pasniegt kā galveno ēdienu. Rīsi sanāk aromātiski, nedaudz asi, ar viegli patīkamu skābumu.
LASI VĒL: Jums ir slikta asinsrite? Lūk kā atrisināt problēmu nieka 7 minūtēs!
Šādi pagatavoti rīsi sanāk ļoti garšīgi un drupani! Var kopā ar sīpolu apcept arī nedaudz maltās gaļas – būs vēl garšīgāk! ?
Recepte:
Rīsi — 1 glāze
Ūdens — 1,8 glāzes
Sīpols — 1 gab.
Tomātu pasta — 1 ēdamkarote
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Saldā paprika – 1 tējkarote
Malti čili pipari – ¼ tējkarote
Sāls
avots: vranya.net