Vakar ugunsgrēkos gāja bojā trīs cilvēki

 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.decembra plkst. 6.30 līdz 20.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Ilūkstē, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 100m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Plkst. 17.30 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.42 saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Rēzeknē, kur no logiem nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg istaba un sadzīves mantas 20m2 platībā. No blakus esošā dzīvokļa pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 22.08 ugunsgrēks likvidēts.

Pēdējo divu dienu laikā ugunsnelaimēs gāja bojā pieci cilvēki! Vairumā gadījumu šīs traģiskās ugunsnelaimes saistāms tieši ar cilvēku neapdomību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, bojātu apkures ierīču lietošanu. Viens no lētākajiem un efektīgākajiem veidiem, lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu ir uzstādīt mājoklī dūmu detektoru – tā cena vidēji ir 10 eiro, to iegādāties var jebkurā mājsaimniecības preču veikalā un uzstādīt var gandrīz jebkurš cilvēks, kurš prot izurbt sienā divus caurumus vai, kam ir spēcīga līmlente. VUGD pieredze liecina, ka, ja mājoklī ir bijis dūmu detektors, nelaime ir pamanīta savlaicīgāk, kā arī cilvēks paspēj izglābties un operatīvāk izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu drošību uz vēlāku laiku un jau šodien mājoklī uzstādīt dūmu detektoru!

Šorīt plkst. 6.35 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Liepājā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dārza māja deg 10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 7.36 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, apgaismojuma laterna, elektrības sadales skapis, trīs vieglās automašīnas, ārdurvis, dzīvojamās mājas starpsiena un bēniņu pārsegums, šķūņa ārsiena un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Riekstu ceļā Jelgavā no koka nocēla kaķi, bet Festivāla ielā Rīgā atbrīvots zem iebūvēta skapja iestrēdzis kaķis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru