Vairs šokolādi veikalā nepērku. Izrādās, ka pašas gatavotā šokolāde ir daudz reizes gardāka!

Sastāvdaļas

Kakao pulveris – 5 ēdamkarotes
Sviests – 50 grami
Cukurs – 6 – 8  ēdamkarotes
Kviešu milti – 1 tējkarote
Piens – 5 ēdamkarotes
Vaniļas cukurs – ¼ tējkarotes
Valrieksti – pēc garšas
Pagatavošana

Ņemiet dziļu katliņu, ieberiet tur cukuru, kakao, ielejiet 1 ēdamkaroti piena un rūpīgi visu samaisiet. Pielejiet atlikušo pienu. Uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, ļaujiet maisījumam uzvārīties.
Pievienojiet katliņam sviestu. Uz mazas uguns atkal uzvāriet maisījumu.
Noņemiet katliņu no plīts un pieberiet izsijātus miltus. Kad milti izšķīdīs, atkal uzlieciet uz uguns un ļaujiet visam uzvārīties.
Noņemiet katliņu no plīts un ļaujiet maisījumam nedaudz atdzist. Pēc tam pievienojiet vaniļas cukuru un visu kārtīgi samaisiet.
Ledus formiņas iesmērējiet ar sviestu un ielejiet tajos šokolādi. Ja jums garšo rieksti, tad droši ielieciet tos formiņās pirms ieliešanas. Tā būs vēl garšīgāk.

LASI VĒL: Šokolādes – banānu kūka, bez cepšanas, kura top 15 minūtēs

Šokolādi veikalā vairs nepērku. Izrādās, ka mājās gatavota šokolāde ir daudzreiz garšīgāka.

Lieciet šokolādes konfektes ledusskapī uz 2 – 3 stundām.

Apsveicam! Jūsu garšīgākās šokolāde konfektes ir gatavas. Ielejiet sev tasīti mīļotā dzēriena un baudiet burvīgu desertu!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru