Ķiplokus stādam pavasarī!

Ķiploku pārpalikumi, kuri netika izlietoti ziemā, vislabāk ir sadalīt daiviņās, attīrīt no miziņas un tūlīt pat iemērkt jebkurā augšanu stimulējošā šķīdumā uz 7 – 9 stundām. Pēc tam jāpaņem mīkstu lupatiņa, tā jāiemērc šķīdumā, jāizspiež un tajā jāsaliek ķiploka daiviņas, jāsatin un jāievieto plastmasas maisiņā (bet, nekādā gadījumā blīvi nenoslogot).

LASI VĒL: Ķiploku našķis orhidejām: bagātīga ziedēšana garantēta

Visu ielikt ledusskapī. Parasti ķiploku sāk gatavināt mēnesi pirms stādīšanas. Vēl viens svarīgs moments ir tāds, ka nedrīkst pieļaut, lai lupatiņa paliktu sausa, tā periodiski ir jāsamitrina ar ūdeni. Mēneša laikā uz ķiploka daiviņām parādīsies aptuveni 5 cm garas saknes.

Tiklīdz zeme kļūs siltāka un laiks ilgstoši saglabāsies normāls, var sākt stādīšanu. Vislabāk dobē veikt 10 cm dziļu iedobi un tajā ievietot izdīgušās daiviņas. Iedobe jāapber ar pelniem. Šis ķiploks, atšķirībā no tā, kas tika stādīts vēl rudenī, augs nedaudz ilgāk, bet būs lielāks. Vasaras laikā ieteicams pāris reizes ķiploku piebarot ar minerālu maisījumu.

LASI VĒL: Ķiploki un ūdens izglāba mani no daudzām slimībām. Recepte, kuru man iedeva viena tantiņa tirgū

Un vēl. Vasarā iesaku jums atstāt 5 – 6 ķiploku stādu galviņas, lai kontrolētu augšanu. Tikko kā miziņa plīst, var mierīgi rakt ārā ķiplokus. Pašas galviņas ieteicams stādīt retāk: var to darīt gan rudenī, gan pavasarī.

Avots: vrutmelife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru