Vai kaķi un suņi spēj redzēt garus? Pilnīgi iespējams, stāsta zinātnieki

Kā ziņo Pet MD:

“Vai jums kādreiz ir radusies sajūta, ka jūsu kaķis vai suns redz kaut ko, kas jūsu acij nav saredzams? Jaunais pētījums apgalvo, ka tā arī ir. Pēc zinātnieku teiktā, kaķi, suņi un citi zīdītāji redz ultravioletos starus, un tas nozīmē, ka viņu skatam atvērta nepavisam ne tāda pasaule, kādu to redzam mēs.

Ultravioletā gaisma – tas ir viļnu garums ārpus cilvēka acij redzamā spektra no sarkanā līdz violetajam. Cilvēka acs lēca pasarkā tīkleni no ultravioleto staru iekļūšanas acī. Agrāk tika uzskatīts, ka lielākajai daļai zīdītāju acs lēca ir tāda pati, kā cilvēkam.

Zinātnieki izpētīja mirušu zīdītāju acs lēcas, tai skaitā kaķu, suņu, pērtiķu, pandu, ežu un sermuļu. Izanalizējot gaismas eju caur lēcu uz tīkleni, viņi nonāca pie secinājuma, ka daži dzīvnieki, pretēji gaidītajam, var redzēt arī ultravioletos starus”.

Toties es uzskatu, ka šim fenomenam ir arī cits aspekts – metafiziskais.

Mēs kopā ar manu jaunāko māsu ne reizi vien pamanījām, ka mūsu kaķi redz kaut ko neredzamu. Viņi skrāpē gaisu, ņaud, šņāc un rada dīvainas skaņas, reaģējot uz to, ko mēs neredzam.

Visinteresantākais gadījums notika pēc mana vectēva nāves. Mūsu kaķis sita ar ķepu gaisu, ļoti dīvaini ņaudēja, skraidīja pa istabu kaut ko ķerdams, centās uz kaut ko uzlēkt, ar acīm sekoja līdzi griestiem.

Likās, ka pie griestiem lido kaut kāds gars vai spoks, ko redz tikai kaķis.

Istabā nebija ultravioletais starojums, kad tas notika. Tad, kāpēc kaķis dzenāja neredzamas būtnes, ko viņš agrāk nekad nebija darījis?

Pirms pāris nedēļām mana māsa izstāstīja, ka ir redzējusi “spokainas figūras”. Šo fenomenu bieži vien pavada miega paralīze.

Kad viņa ieraudzīja, ka pa māju naktī kustas dīvainas ēnas (ja, protams, viņa to nav nosapņojusi), kaķis sāka dīvaini un bailīgi uzvestos. Viņš ņaudēja, šņāca un uzvedās tā, kā toreiz, tomēr šoreiz viņš bija acīmredzami nobijies, un nevis apmulsis un ieinteresēts.

Kā jūs uzskatāt: vai mums blakus atrodas būtnes, kuras mūsu redze nespēj uztvert, kā ultravioletie stari, un kurus redz tikai daži dzīvnieki (iespējams, ka tikai dažreiz)? No savas pieredzes varu teikt, ka es par to nešaubos…

Un ko par to domājat jūs?

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    ilgā’ku laiku mani nodarbina jautājums ,..kas notiek ar manu ,vairāk kā 10.gadus
    vecu kaķeni ,,Prince ” Dēls ,,Muris” gadus 5-6 vecs nomira pirms pusotra gada .
    Prince ir ļoti bailīga .No manis neatkāpjas ne soli . Bezmaz vai suņa vietā ! Ja skatos TV vai esmu pie datora ,Prince ,guļ metra attāluma uz blakus esošā dīvana .Labprātāk guļ uz noliktas avīzes . Pirms pus gada nomira mana bijusī kaimiņiene ,kura dzīvoja patreiz no manis 100 km attālumā . Bieži man piezvana mirušās kaimiņienes vīrs .Tas būtu saprotams , bet nesaprotamais sākās pirms trim mēnešiem .Prince , ne no šā ,ne no kā , pieceļas ,pieliecas man pie auss un itkā cenšas ko pateikt . Aprunājamies un viņa iet atpakaļ ,- turpina gulēt . Tad sākās neticamais . Kādas trīs reizes ,kad man piezvana iepriekš pieminētais kaimiņš , mana Prince nekavējoties pietuvojas manai rokai kurā turu telefonu un
    ar savu ķepu sit man pa roku . Mana dzīves biedre saka – tā ir greizsirdība . Pagaidi . Redzēs kas notiks ,ja piezvanīšu. ! Zvanot seko kaķenes izbrīnas pilns skatiens un neļauja turpināt sarunu notiek ! Aizvakar ,mani pārsteidza pilnīgi svešs zvans ,lai piedāvātu lētāku elektrības tarifu . Tiklīdz biju aizsācis sarunu , sekoja zibenīgs kaķa lēciens pie manas roka un tikpat ātrs kodiens cm 10 virs pulksteņa vietas . Protams, arī no pušuma asinis . Pārējā laikā atkal viss pa vecam. Saprotamies ļoti labi ,bet kas notiek atskanot zvanam – paliek noslēpums .

Pievienot komentāru