Vai jūs zināt gaisīga biskvīta noslēpumu? Desmit gaisīga biskvīta noslēpumi

Padoms Nr. 4: atvēsināti olbaltumi

Kamēr jūs nodarbosieties ar pagatavošanu, olbaltumus var ievietot ledusskapī. Atvēsinātus tos labāk var sakult.

Padoms Nr. 5: trauki

Biskvīta gaisīguma noslēpums ir arī trauki, kuros tiks sakulti olbaltumi. Trauki nedrīkst būt taukaini, tāpēc izslaukiet tos ar papīra dvieli. Neaizmirstiet papīra dvieli samitrināt ar etiķi vai citrona sulu, lai labāk attaukotu virsmu.

Padoms Nr. 6: visu sastāvdaļu pievienošanas kārtība

Gaisīga biskvīta noslēpums ir pareiza sastāvdaļu pievienošanas kārtība. Nepieciešams sekot līdzi šiem noteikumiem.

Produktu pievienošanas kārtība:

Un tā, ielieciet dzeltenumus bļodā, pievienojiet tiem pusi porcijas cukura un vaniļas cukuru. Pēc tam visu kārtīgi samaisiet. Sakuliet tos, kamēr masa paliek gaišāka un nedubultosies apjomā. To var izdarīt ar dakšiņu, mikseri, putojamo slotiņu vai blenderī. Kas jums ir pie rokas un kas ir ērtāks.

Sakuliet olbaltumus līdz izveidojušās vieglas putas. Turpinot kult, pamazām pievienojiet cukuru. Kad iebērsiet visu cukuru, kuliet tik ilgi, līdz masa kļuvusi bieza.

Tālāk nepieciešams pievienot olbaltumus (trešdaļu) olu dzeltenumiem. Samaisiet ļoti kārtīgi, no apakšas uz augšu.

Pievienojiet šai masai izsijātus miltus un atkal kārtīgi samaisiet. Pēc tam ielieciet atlikušo daudzumu ar olbaltumiem un samaisiet no apakšas uz augšu, it kā jūs paceltu vienu kārtu pēc otras. Samaisiet mīklu vienā virzienā, savādāk mīkla var zaudēt savu gaisīgumu.

Padoms Nr. 7: ilgi nemaisīt

Lai gaisa burbulīši nepazustu, nevajag pārāk ilgi maisīt gatavo masu. Tas ietekmē biskvīta gaisīgumu. Ielejiet mīklu formā, kas iesmērēta ar sviestu, un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī. Biskvīts ir jācep aptuveni 30 – 35 minūtes.

Padoms Nr. 8: cepeškrāsns temperatūra

Cepeškrāsni vajag savlaicīgi uzkarsēt. Ja gatavo biskvīta mīklu necep uzreiz, tad par gaisīgumu var pat nesapņot. Tāpēc brīdī, kad mīkla būs gatava, cepeškrāsnij ir jābūt uzkarsētai (līdz 180 grādiem).

Padoms Nr. 9: nesteidzieties atvērt cepeškrāsni

Pirmās 20 – 25 minūtes cepeškrāsns durvis cepšanas gaitā neveriet vaļā, savādāk biskvīts saplaks. Labāk tās vispār neatvērt, kamēr biskvīts nebūs gatavs. Jūs varēsiet noteikt biskvīta gatavību, kad tas nedaudz sarausies.

Padoms Nr. 10: visu dariet rūpīgi

Izņemiet gatavo biskvītu no formas ļoti rūpīgi, savādāk tas no jūsu iedarbības var zaudēt savu gaisīgumu. Lai pēc sīrupa uzliešanas biskvīts nesamirktu un griežot neplīstu, ļaujiet tam atdzist. Apklājiet biskvītu ar virtuves dvieli, un ļaujiet tam nostāvēties 8 – 12 stundas istabas temperatūrā.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru