Uzzini 3 zelta trikus, lai vairāk nebļautu uz bērniem!

Apspried, palīdzi, pārliecini

Starp jums ir jābūt pilnīgai savstarpējai sapratnei. Apspried ar savu bērnu ikdienas dzīvi, esi viņam ne tikai audzinātājs, bet arī draugs. Palīdzi viņam sajust, ka no tevis viņš jebkurā brīdī var sagaidīt palīdzību un padomu, izdari tā, lai jūsu ģimenes mājas būtu cietoksnis viņam, kurā viņu uzklausa un palīdz.

Pārliecini savu atvasi, ka tieši viņš ir savas dzīves, savu neveiksmju un veiksmju veidotājs. Mīlestības un savstarpējās sapratnes atmosfērā izaug izcili cilvēki.

LASI VĒL: Kurš ir labākais laiks laist pasaulē bērnus katrai Zodiaka zīmei?

Pavadiet kopā vairāk laika

Pat, ja tavā grafikā nav iespējams atvēlēt daudz laika bērnam, izmanto to maksimāli efektīvi. Grāmatu lasīšana, iešana uz teātri, atpūta dabā – neticami pozitīvi ietekmē jūsu attiecības un iemāca bērnam noderīgas nodarbes. Ja bērnam pietrūks uzmanības, viņš to sāks meklēt pie citiem. Un nav nekādu garantiju, ka rezultātā viss būs labi.

Neizvairies no jautājumiem

Pat, ja bērns ir uzdevis jautājumu par kutelīgu tēmu, necenties izvairīties no atbildes. Noteiktu informāciju bērni vēl nav gatavi uzņemt, bet jebkura nepārliecinātība par atbildi atspoguļosies uz bērna uztveri. Atbildi tieši, bet lakoniski, ja tēma nav patīkama.

Nepasargā no grūtībām

Tavs uzdevums kā vecākam ir sagatavot nenostiprinājušos un bezrūpīgo bērnu apziņu pieaugušo dzīvei. Rūpīgi sargājot viņu no visām problēmām, to izdarīt neizdosies.
Tuvinieku nāve, problēmas ģimenē, pat banāls atteikums nopirkt “to smuko mantiņu” tavu bērnu norūda, palīdz veidoties personībai.

Atzīsti savas kļūdas

Kad saproti, ka rezultātā tev nav bijusi taisnība, diskutējot ar dēlu vai meitu, nebaidies tajā atzīties bērnam. Tava autoritāte nemazināsies, tieši otrādi, tu to palielināsi, atjaunojot taisnīgumu vai arī pieklājīgi atzīstot savu sakāvi.

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru