Uzzini 3 zelta trikus, lai vairāk nebļautu uz bērniem!

Katram vecākam ir savi noteikumi par bērnu audzināšanu. Kā rāda statistika, lielākā daļa seko tiem noteikumiem, kas tika nodoti no iepriekšējām paaudzēm.

Inovācijas šajā sfērā briesmīgi lēni ienāk mūsu dzīvē, un tikai pateicoties izciliem psihologiem un pedagogiem. Bet, ja tavs bērns tevi neklausa, regulāri strīdās, ir rupjš vai uzvedas necienīgi, tad ir pienācis laiks aizdomāties, ko gan tu esi izdarījis nepareizi, un kā stāvokli labot.

Lai ko tur arī neteiktu, bet bērni tomēr ir dzīves zieds. Bet ziediņš nevar uzdīgt, izaugt un izplaukt bez ērtiem apstākļiem. Un šeit runa nav par materiālajiem labumiem.

Jo galvenais, ko mēs bērniem varam sniegt, skar tieši apziņu. Lūk, pāris padomi, kas palīdzēs tev pareizi audzināt bērnu, un tad tava atvase tev tiešām dziļā vecumā pasniegs glāzi ūdens!

LASI VĒL: 11 gadus veca meitene ar telefonu iegāja vannā un nomira no elektrības trieciena. Brīdiniet bērnus!

Nekliedz uz bērnu

Vecs un nobrāzts padoms, bet neticami noderīgs. Kad tu kliedz uz savu bērnu, visu agresiju viņš uzsūc kā sūklītis, un ar laiku vienkārši to izspļaus uz āru.
Nomierinies, dziļi ieelpo, un padomā par to, pret ko tu tik slikti izturies. Tagad domās sagatavojies nepatīkamajai situācijai, bet, kad pienāk laiks, izsaki neapmierinātību parastā tonī. Tas pat ļoti atvieglo audzināšanu.

Nesanāk sevi noturēt grožos? Jā, tas ir sarežģīti, protams! Lūk, ārkārtīgi vērtīgs ieteikums, kas ir palīdzējis jau daudziem vecākiem valdīt pār sevi. Pirmkārt, tiec skaidrībā, kas tieši izraisa tevī aizkaitinājumu un kliegšanu. Esi vienmēr gatavs tādai situācijai. Skaļa mūzika? Sliktas atzīmes? Tu tam esi gājis cauri jau vairākas reizes, un, pēc idejas, tev ir jābūt gatavam tamlīdzīgām nepatikšanām. No jums abiem pieaugušais esi tieši tu!

Aizskaiti līdz 10. Ja tu veiksi šo vienkāršo manipulāciju, tad pēc tam kliegt būs vienkārši kauns!

Neprasi pārāk daudz

Tavs bērns tev noteikti būs vislabākais pat, ja viņš neiegūs medaļu peldēšanā vai arī nemācīsies labāk par visiem. Nevajag uzskatīt, ka tavai atvasei ir jābūt līdzīgam tev tādā pašā vecumā, kā arī nav jāpārliek savi nepiepildītie sapņi un ambīcijas uz savu bērnu. Vienkārši meklē to, kas viņam sanāk vislabāk, un attīsti to!

Radi labu iespaidu

Bērni ir vecāku spogulis, un viņi novērtēs visu, ko jūs darāt, un pat to atkārtos.
Pārsteidz savu dārgumu ar neparastām prasmēm, parādi savas zināšanas, spēku un raksturu. Tādā veidā var ne tikai iekarot autoritāti, bet arī ielikt bērnā visu to labāko, kas ir tevī.

Šķir nākošo lapu un lasi raksta turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru