Uzmanību! Kā samazināt degvielas patēriņu?

Aizveriet ciet logus un izslēdziet kondicionieri

Daudzi nemaz nezina, ka degvielas patēriņš palielinās vidēji par 8%, ja braukšanas laikā tiek turēts vaļā logs (īpaši tad, ja tiek braukt ar ātrumu, kas ir lielāks par 50 km/h). Diemžēl arī kondicioniera darbība palielina degvielas patēriņu līdz pat 15%.

Noslāpējiet motoru, ja auto ir jādarbojās tukšgaitā ilgāk par 1 minūti

Centieties izvairīties no sastrēgumiem, jo vidēji viena stunda, kas pavadīta sastrēgumos motoram darbojoties tukšgaitā, pielīdzināma nobrauktiem 60 km pa šoseju ar vidējo ātrumu 80 km/h.

  1. Nav ieteicams motoru sildīt 10 – 15 minūtes

Ilgstoša auto ieslidīšana ir lieka naudas tērēšana. Lai uzsāktu kustību, nepieciešams, lai motora temperatūras rādītājs kaut mazliet kustētos. Šajā momentā drīkstat pamazām uzsākt auto kustību.

Izslēdziet visu nevajadzīgo

Vienmēr atcerieties savā auto izslēgt visu nevajadzīgo. Ja nelietojat miglas lukturus – izslēdziet tos. Ja nelietojat salona apgaismojumu – izslēdziet to. Šādā veidā iespējams ieekonomēt degvielu, ņemot vērā, ka iepriekš minētajos gadījumos degvielas patēriņš var palielināties par 5 – 10%.

Sniedziet savam auto tikai kvalitatīvu degvielu

Neiesakām padoties lētās degvielas tirgotāju uzstādītajām lamatām. Šādā veidā pasargāsiet savu auto no iespējamiem bojājumiem un remontiem nākotnē.

LASI VĒL: Ieteikumi, kā sagatavot savu automašīnu gadalaiku maiņai un justies droši uz ceļa

Iesakām iegādāties navigāciju, ja tāda auto vēl nav

Šis noderīgais palīgs ieekonomēs degvielas patēriņu, piedāvājot visizdevīgāko maršrutu galamērķa sasniegšanai. Tādā veidā iespējams ieekonomēt līdz pat 10% no degvielas patēriņa.

Noteikti pastāstiet par šo arī saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Normunds</cite>

    Tad jau arī jāmet ārā sieva, tāds pasmagāks kaķis visi instrumenti. Ka bļ……. tie par murgiem?

Pievienot komentāru