Tā ir garda kūka no olu krēma, plaucētas mīklas, pa virsu augļi, kas aplieti ar želeju.
Sastāvdaļas:
Mīklai
- 1 glāze ūdens
- 150 g margarīna
- 0,5 tējkarote sāls
- 2 glāzes miltu
- 6 olas
Krēmam
- 1 l piena
- 1 glāze cukura (apmēram 250 g)
- 1 ola
- 300 g sviesta
- 1 iepakojums vanilīna
- 2 ēdamkarotes konjaka
- 4 ēdamkarotes miltu ar kaudzīti + mazliet piena, lai samaisītu visu (apmēram pus glāze)
Būs nepieciešami arī jūsu mīļākie augļi gan pildījumam, gan dekorēšanai (es ņēmu kivi, banānus, persikus un apelsīnus).
Vēl kūkai būs nepieciešama arī želeja (2 iepakojumi).
Šķir nākošo lapu un uzzini receptes pagatavošanas gaitu
Pagatavošana:
Ņemiet vienu glāzi ūdens, kuru uzvāriet kopā ar 150 g margarīna un 0,5 tējkaroti sāls. Beriet turpat arī 2 glāzes miltu. Masu mazliet atdzesējiet un pa vienai tajā iekuliet visas 6 olas. Uz cepamā papīra zīmējiet to formu, kādā cepsiet savu kūku. To vajadzēs piepildīt ar 3×3 cm lielām rūtīm – viena līnija taisna, otra slīpa. Mīklas daudzums tiek aprēķināts 3 – 3,5 mm biezai kontūrai, ņemot vērā, ka pati kūka ir 35×25 cm.
Uz cepamā papīra zīmējiet tortes izmēru, apsmērējiet to ar sviestu. Mīklu lieciet konditorejas maisiņos un no sākuma izspiediet ar to kūkas formu apmēram 3 mm biezumā (biezāku nevajag!). Tad sāciet pildīt vidējo daļu, zīmējot rūtis vidēji 3×3 cm lielumā, vairāk arī nevajag. Cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz mīklas kārtai iegūta zeltaina nokrāsa (tās ir 20 – 25 minūtes). Pa to laiku taisiet šādu pašu sagatavi, tikai šoreiz visas rūtis taisiet pa diagonāli. Kopā vajadzēs 4 kārtas: 2 ar taisnām rūtīm un 2 ar slīpām.
Taisām olu krēmu. Uzvāriet vienu litru piena kopā ar glāzi cukura. Nemitīgi maisot, lejiet klāt sakulto miltu, olu un piena masu. Vāriet tik ilgi, kamēr masa sāks biezēt. Līdzko masa būs atdzisusi, sajauciet mīksto sviestu ar vanilīnu un konjaku.
Liekam kopā kūku.
Uz servēšanas šķīvja lieciet pirmo pamatni un starpās pildiet sagrieztus augļus, visu apsmērējiet ar krēmu. Tad viss iet secīgi: mīklas kārta, augļi, krēms. Augšējo kārtu nosmērējiet ar krēmu bez augļiem, bet tad sagrieziet augļus dekorēšanai, izklājiet tos virsējā kārtā un aplejiet ar želeju tortēm. Atstājiet gardo kūku pa nakti ledusskapī, lai tā kārtīgi ievelkas.