Trīs dienas notiks atklātais Latvijas Burāšanas čempionāts PLATU25 klases jahtām

Rīt, 23.augustā, sāksies Latvija Burāšanas čempionāts PLATU25 klases jahtām, kas notiks trīs dienas Rīgas līča vai Daugavas akvatorijā. Dalību provizoriski pieteikušas 12 PLATU25 klases jahtas no Latvijas, Lietuvas un Somijas. Konkurence solās būt īpaši sīva, jo piedalīsies spēcīgākās komandas no Latvijas, kā arī ierasties plāno Lietuvas čempionāta laureāti.

“Aizvadītā gada Latvijas čempionātā dalību ņēma 13 jahtas. Tomēr pērn teju visas komandas, izņemot vienu, bija pašmāju. Esam patiesi priecīgi, ka šoreiz plāno ierasties un mēroties spēkiem arī sīvākie sāncenši no Lietuvas, kas aizvadītajās brīvdienās Lietuvas PLATU25 klases čempionātā kāpa uz goda pjedestāla pirmā un otrā pakāpiena – komandas BESTIJA un PANDORA. Tas padarīs krietni interesantāku mūsu čempiona titula izcīņu,” savu komentāru par rīt gaidāmo sacensību norisi sniedz Rihards Vaivods, Latvijas PLATU25 klases asociācijas vadītājs. Viņš arī norāda, ka Latvijā patlaban sīvākās konkurences ir četras komandas, kuras pēc pieciem no septiņiem šīs sezonas kopvērtējuma posmiem pretendē uz Latvijas PLATU25 2019.gada kausu – jahtas THUNDER, BUFFALO, BAILARINA un VOODOO.

Regate notiks trīs dienas no 23. līdz 25.augustam. Kā paskaidroja sacensību organizatori, atkarībā no laika apstākļiem sacensības aizritēs Rīgas līcī, iespējami tuvāk ziemeļu vai dienvidu molam, vai arī Daugavā. Lēmumu par precīzu norises vietu sacensību dienā pieņem galvenais tiesnesis, par to ik rītu paziņojot dalībniekiem. Visa operatīvā informācija būs pieejama Latvijas PLATU25 klases Facebook sociālajā kontā https://www.facebook.com/LatviaPlatu25/, lai sacensības apskatīt gribētāji var krastā atrast iespējami labākas čempionāta vērošanas vietas.

Iepriekš piesakoties, medijiem tiks organizēta iespēja aplūkot sacensības arī uz ūdens. Pieteikties ir iespējams sazinoties ar Latvijas PLATU25 klases asociācijas komunikācijas pārstāvi Ilonu Skorobogatovu (mob.tālr. 259 22 782).

Par regates bāzes vietu šogad ir izraudzīts Mangaļsalas jahtklubs AUDA. Tur būs iespēja ne tikai apskatīt sporta jahtas, bet arī satikt burātājus. Pasākuma organizatori, Latvijas Zēģelētāju savienība un Latvijas PLATU25 klases asociācija, ir parūpējušās arī par neformālo vakara programmu sestdienas vakarā jahtkluba AUDA kafejnīcas EKSPEDĪCIJA telpās. Zemāk pieejama izvērsta sacensību programma.

PLATU25 klases jahta ir sporta tipa jahta, kas ir 7,5 metrus gara. Tās komandā ierasti burā 5 sportisti. PLATU25 sporta jahtu klase ir viena no populārākajām monotipa jahtu klasēm Eiropā pēdējo 15 gadu laikā un patlaban tā ir vienīgā monotipa sporta jahtu klase jūras burāšanā Latvijā. PLATU25 klase ir uzskatāma par tiltu starp Olimpisko bērnu un jauniešu burāšanu un jūras jahtu jeb kreiserburāšanu. Latvijā šobrīd ir 18 šādas jahtas un pirmais Latvijas Čempionāts PLATU25 klasē tika organizēts 2015.gada sezonā, bet jau pērn augustā Rīga notika Pasaules čempionāts.

Sacensību kalendārs un programma

23.augtus, piektdiena

9.00 – 10.30 dalībnieku reģistrācija

10.45 sacensību atklāšanas ceremonija

13.00 pirmā brauciena sākums uz ūdens

Pirmās dienas pēdējā brauciena brīdinājuma signāls ne vēlāk kā plkst. 17.00

24.augusts, sestdiena

10.30 kapteiņu sapulce

12.30 otrās dienas pirmā brauciena sākums uz ūdens

Otrās dienas pēdējā brauciena brīdinājuma signāls ne vēlāk kā plkst. 17.00

18.30 akustisks koncerts

25.augusts, svētdiena

10.30 kapteiņu sapulce

12.30 trešās dienas pirmā brauciena brīdinājuma signāls

Trešās dienas pēdējā brauciena brīdinājuma signāls ne vēlāk kā plkst. 15.00

Apbalvošana – aptuveni 60 min. pēc visu braucienu rezultātu paziņošanas.

Sacensību bāzes un biroja vieta – jahtklubs AUDA, Audupes ielā 15/17, Rīga.

Publicitātes foto ar PLATU25 klases jahtām pieejami: https://failiem.lv/u/g55pdw77

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru