Top 5 izplatītākie veidi, kā celtnieki var jūs apmānīt, veicot remontu jūsu dzīvoklī

Par to, kā atšķirt sliktus darbiniekus no briesmīgiem, pastāstīja brigadieris, kas organizējis vairāk nekā 400 veiksmīgus remontus. Tevi apmānīs jebkurā gadījumā. Bet zaudējumus var samazināt.

  1. Darbinieki lūgsies, lai tu uztici viņiem visu materiālu iegādi.

Nepiekrīti. Pretējā gadījumā cementa maisa cena būs līdzvērtīga Kotdivuāras gada budžetam.

Atbildes trieciens

Nopērc visus materiālus pats. Ārkārtas gadījumā aizej ekskursijā pa celtniecības veikaliem vai internetā, kur vienmēr var atrast ne tikai optimālas cenas, bet arī aptuvenas tāmes. Atceries cenas un saziņā ar darbiniekiem atkārto to, kā mantru.

  1. Darbiniekiem nav instrumentu, un viņi saka, ka tev pašam tie ir jānopērk.

Atbildes trieciens

Var viņus vienkārši pasūtīt piecas mājas tālāk. Nav obligāti jāsit par nekaunīgu izspiešanu.

  1. Bieži vien strādnieki lūdz atļauju padzīvot remontējamā dzīvoklī.

Turklāt viņiem ir diezgan samariešiem līdzīgs raksturs, un viņi ar prieku remontē arī tavu kaimiņu dzīvokli, kaimiņu rajonu un vispār visur, kur vien var, tikai ne tev. Un nebrīnies, ja pēkšņi esi atbraucis uz dzīvokli, un tur ieraugi strādnieka mammu, kurai Azerbaidžānas klimats ir ļoti kaitīgs. Bet telefona rēķinos pēc darbinieku aizbraukšanas pēkšņi atklāsies nezināmi kodi ar četrciparu summām eiro.

Atbildes trieciens

Iepriekš piezvani uz telefonkompāniju un palūdz nobloķēt zvanus uz “Astotniekiem”. Un nekādas pastāvīgas dzīvošanas – lai strādā tad, kad tu viņus uzraugi. Pat, ja tās ir vien divas-trīs stundas dienā – remonts neievilksies uz ilgu laiku.

  1. Strādnieki var nosaukt nereāli mazus vai arī nerāli garus remona termiņus.

Pirmajā gadījumā ātrums pieaug uz kvalitātes zuduma rēķina. Otrais nozīmē, ka strādniekiem vēl bez tavējā ir ļoti daudz pasūtījumu, tā kā remonts tiks veikts brīvajā laikā un no būvmateriālu pārpalikumiem.

Atbildes trieciens

Vienistabas dzīvokļa, kura platība ir aptuveni 20 kvadrātmetru, brigādei no trim cilvēkiem ir jāpietiek ar divām nedēļām. Piemērs: trīsistabu dzīvoklis, platība 80 kvadrātmetri, remonts pabeigts divu mēnešu laikā, sākot ar sākotnējo apdari (sienas nošpaktelētas, grīdas izlīdzinātas), strādāja 3 – 4 cilvēki (personīgā pieredze).

  1. Lielākā daļa brigāžu strādā pēc principa “mums te nebūs jādzīvo”.

Rozetes var pielīmēt pie tapetēm, aizmirstot ievilkt tajās elektrību, bet sienasa aizmūrēt ar lētu plastmasu.

Atbildes trieciens

Kontrolē procesu visās stadijā, it īpaši slēpto komunikāciju apdarē. Savādāk nāksies apmaksāt remontu arī kaimiņiem.

Pāri noderīgu padomu

Pieraksti visus izdevumus. Neapmaksā visu summu uzreiz, maksā pa daļām. Un ar strādniekiem noslēdz līgumu, pēc kura viņiem ir jākompensē tev visas izpildes termiņu kavēšanās un bojājumi. Protams, naudu atpakaļ no viņiem tu nesaņemsi. Vienkārši samaksāsi mazāk, nekā apsolīji.

Iegaumē trīs galvenos vārdus: līmenis, slīpums un atsvars. Jebkura šo vārdu lietošana ar nopietnu sejas izteiksmi celtniekos izraisa vainas sajūtu un vēlmi pazust no zemes virsmas. Vai nu viņiem, kā likums, nav līmeņa un atsvara, vai arī vienkārši slīpums sanāk šķībs.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru