Tomāti ziemai ar sīpolu un ķiploku

Ir neskaitāmi veido kā saglabāt tomātus ziemai: kāts tos izžāvē, kāds vienkārši iesaldē, citi pagatavo pasu vai konservē. Piedāvājam vēl vienu tomātu sagatavošanas recepti.

Saldi pikantie tomāti, kas marinēti garšvielu, sīpolu un ķiploku ekstraktos, satriec ar savu garšu. Marināde ir lieliska – daudziem tā patīk pat vairāk nekā paši tomāti.

Dienas laikā izdzertā marinādes glāze atvieglo paģiras; to ir patīkami piedzert arī pie kartupeļu biezeņa un jebkura cita ēdiena. Protams, ja jums nav gastrīts un gremošanas trakta iekaisums.

Norādītais produktu skaits ir paredzēts četrām viena litra burciņām.

Sastāvdaļas:

2 kg tomāti

4 sīpoli

6 ēdamkarotes cukurs

12 krustnagliņas

4 lauru lapas

4 ēdamkarotes etiķis

50 g pētersīļi

2 l ūdens

8 ķiploku daiviņas

2 ēdamkarotes sāls

20 melnie pipari

4 ēdamkarotes saulespuķu eļļa

50 g dilles

Pagatavošana:

1.Pētersīļus un dilles nomazgā un sakapā lielos gabalos. Nomazgā tomātus un sagriež uz pusēm vai 4 daļās. Notīrītus sīpolus sagriež gredzenos vai pusgredzenos, 8 ķiploku daiviņas notīra no mizas un katru pārgriež uz pusēm.

2. Katrā 1 litra burciņā liek 3 krustnagliņas, 5 piparus, 1 lauru lapu. Pēc tam ieliek ķiploku, tomātus, sīpolus un zaļumus. Produktu secība ir tavā ziņā.

3. Lai pagatavotu marinādi, katlā ielej 2 l ūdens, pievieno 6 ēdamkarotes cukuru, 2 ēdamkarotes sāli, panāc vārīšanās temperatūru un tad noņem no uguns.

4. Katrā tomātu burciņā ielej 1 ēdamkaroti saulespuķu eļļas un karstu marinādi. Uzliec burkai ne pārāk stingri vāciņus un sterilizē tās – 15 minūtes turi ūdeni uz vidējas uguns.

5. Noņem burkas no plīts. Pēc vēlēšanās tu vari ieliet vēl 1 ēdamkaroti etiķa. Aiztaisi stingri burku vāciņus, apgriez burkas otrādi un ļauj pilnībā atdzist, pārklājot tās ar segu.

Ir arī labi pievienot 1 sasmalcinātu karstu piparu pāksti, lai pievienotu papildus pikantumu. Ja ziemai gatavo tomātus ar sīpoliem un ķiplokiem, tad tev nav jāpērk tomātu mērce! Vienkārši sasmalcini visas cietās sastāvdaļas blenderī un masa kalpos par noderīgu mērci picai, makaroniem, gaļai un citiem ēdieniem.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru