Tirdzniecības centri strādās brīvdienās; pasākumi gadu mijā – bez laika ierobežojuma

Ministru kabinets otrdien, 21. decembrī, lēma atļaut tirdzniecības centriem strādāt brīvdienās un svētku dienās, kā arī pasākumi gadu mijā no 31. decembra uz 1. janvāri varēs notikt bez laika ierobežojuma.

Līdz šim rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu bija noteikts liegums sniegt saimnieciskos pakalpojumus tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās.

Tomēr ar otrdienas lēmumu minētais liegums ir atcelts. Tādējādi tirdzniecības centri varēs strādāt jau no piektdienas, 24. decembra. Neskatoties uz valdības lēmumu, tirdzniecības centros joprojām būs spēkā valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

LTRK draud ar Pavļuta demisijas pieprasījumu

Šā gada 16. decembrī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padome vienojās, ka gadījumā, ja Veselības ministrija “turpinās īstenot kovida vīrusa izplatības veicinošu politiku tirdzniecības nozarē”, neatļaujot strādāt tirdzniecības centriem “zaļajā režīmā” arī brīvdienās un svētku dienās, LTRK padome lems par veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasīšanu.

LTRK paziņojumā medijiem norāda, ka tās ieskatā visiem tirdzniecības centros esošajiem veikaliem ir jāļauj strādāt arī brīvdienās, tādējādi mazinot arī konkurences kropļošanu un nevienlīdzīgu izturēšanos pret tirdzniecības nozares dalībniekiem, kas godprātīgi maksā nodokļus.

Gadu mijas pasākumi bez laika ierobežojuma

Patlaban spēkā esošais regulējums liedz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laika sniegt pakalpojumus un organizēt pasākumus laikposmā no pulksten 23 līdz pulksten 6.

Tomēr Ministru kabinets atbalstīja izņēmumu un minētais ierobežojums netiks piemērot no 31. decembra līdz 1. janvārim.

Reliģiskās vietas varēs apmeklēt “sarkanajā” režīmā

Tāpat valdība lēma atļaut apmeklēt reliģiskās darbības veikšanas vietas personām bez Covid-19 sertifikāta. Vienlaikus tiek noteikti papildu epidemioloģiskās drošības pasākumi, proti, bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta uzrādīšanas reliģiskās darbības veikšanas vietās vienlaicīgi varēs atrasties ne vairāk par 10 apmeklētājiem iekštelpās, katram apmeklētājam nodrošinot ne mazāk kā 15 kvadrātmetru no publiski pieejamo telpu platības un lietojot FFP-2 respiratorus.

Tāpat tiek noteikts, ka pirms ieejas reliģiskās darbības veikšanas vietā, reliģiskā organizācija nodrošina katram apmeklētājam FFP-2 respiratoru. Vienlaikus tiek nodrošināts, ka pulcēšanās epidemioloģiski drošā vidē nenotiek vienlaikus ar pulcēšanos, kurā netiek uzrādīti vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru