Tiesai nodod krimināllietu pret tiesu izpildītāju par 130 tūkstošu eiro piesavināšanos

2018.gada 21.septembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds tiesu izpildītājs par 130 tūkstošu eiro piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais bija zvērināts tiesu izpildītājs, kura rīcībā un pārziņā saskaņā ar amata pienākumu pildīšanu atradās no parādniekiem piedzītie naudas līdzekļi un citas summas. Tā, pildot zvērināta tiesu izpildītāja pienākumus, tīši ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, rīkojoties ar viņa kā zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontos esošajiem trešo personu naudas līdzekļiem, apsūdzētais prettiesiski tos ieguva, gan izņemot skaidrā naudā, gan pārskaitot uz saviem privātajiem norēķinu kontiem. Aktīvi rīkojoties pretēji savam zvērināta tiesu izpildītāja pienākumam, laika posmā no 2003.gada 2.maija līdz 2010.gada 1.septembrim, apsūdzētais tīši prettiesiski ieguva 130 738 EUR. Savukārt 18 091 EUR apsūdzētais izšķērdēja, pārskaitot tos bez tiesiskā pamata trešajām personām.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas un 318.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru