Tiek filmēta filma par Žannu Friski: un, lūk, kas tajā atveidos galveno lomu

Šogad ir jau trīs gadi kopš Žanna Friske mirusi no vēža 40 gadu vecumā. Dziedātājas tēvs Vladimirs Kopilovs paziņoja laikrakstam „Komsokolka”, ka pavisam drīz sāksies mākslas filmas par eks-zvaigzni filmēšana.

  • Par Žannu uzņemtas daudzas dokumentālās filmas. Bet mākslas filma būs pirmo reizi. Darbu pie tās es uzticēju labam mūsu paziņam, scenāristam un rakstniekam Genādijam Kurkinam. Viņš ir dzimis rīdzinieks, bet tagad dzīvo Vācijā, raksta scenārijus rietumu kompānijām, strādāja arī ar Holivudu. Viņš labi zināja Žannu, tikās ar viņu. Genādijs jau viņas dzīves laikā rakstīja par viņu grāmatu, vāca ziņas, sarunājās ar viņu un viņas draudzenēm. Grāmatu par Žannu viņš plāno izdot vienlaicīgi ar filmu. Iespējams, ka viņš būs arī filmas režisors. Genādijs ņem savā ziņā arī topošās filmas nomas organizēšanu – viņu parādīs ne tikai Krievijā, bet arī Eiropā.

Vladimirs pagaidām nav izlēmis par sponsoriem. „Iespējams, ka filmu uzņems telekanāls „Rossija”. Kaut gan interesi izrādījis arī Pirmais kanāls, NTV. Ir sponsors, kurš arī gatavs finansēts filmu, šis cilvēks zināja Žannu un cienīja viņu”.

Bet scenārista darbu Vladimirs apmaksāja pats: „Es sūtīju autoram uz Vāciju 2-3 tūkstošus eiro mēnesī. Viņš ņēma simbolisku samaksu, strādāja vairāk aiz mīlestības uz Žannu”.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru