TEDxRiga konference skatāma bezmaksas tiešraidē

Piektdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks jau septītais prestižais TEDxRiga forums, kurā visas dienas garumā uzstāsies vairāk nekā 20 atzīti runātāji un mākslinieki. Pasākuma tiešraidi bez maksas iespējams vērot internetā, kā arī vairākās norises vietās visā Latvijā.

Biļetes uz pasākumu ir izpārdotas, taču visas dienas garumā foruma tiešraidi bez maksas būs iespējams vērot TEDxRiga mājaslapā 2018.tedxriga.com, kā arī sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tiešraide būs skatāma Latvijas reģionālajās un augstskolu bibliotēkās: Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Tukuma bibliotēkā, Ogres Centrālajā bibliotēkā, Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, Talsu Galvenajā bibliotēkā, Jelgavas pilsētas bibliotēkā, Valmieras integrētajā bibliotēkā, Limbažu Galvenajā bibliotēkā, Gulbenes novada bibliotēkā, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Biznesa augstskolas “Turība”, Latvijas Kultūras koledžas un Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžas bibliotēkās, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiālē. Tāpat tiešraide būs skatāma pie TEDxRiga atbalstītāja Caffeine, kafejnīcā Ģertrūdes ielā 34, Rīgā.

Foruma oficiālās valodas ir angļu un latviešu valoda, tiešraidē iespējams izvēlēties skatīties oriģinālvalodā vai ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Pasākuma programma sadalīta četrās tematiskās sesijās: Ieskaties gaismā, Saglabā gaismu, Esi gaisma, Dalies gaismā.

Plkst. 9.30 Pirmā sesija „Ieskaties gaismā”

Jānis Sārts, stratēģiskās komunikācijas eksperts

Nellija Ločmele, žurnāliste

Artūrs Miksons, psihoterapeits

Kristofers Līks, (Christopher Leake), ekonomists un pētnieks

Mārtiņš Gulbis, zinātnes skolas Laboratorium līdzdibinātājs

Plkst. 11.30 Otrā sesija „Saglabā gaismu”

Evija Vēbere, mūziķe un dziedātāja

Mārtiņš Daugulis, politikas zinātnieks un TV moderators

Elīna Ingelande, IT izglītības entuziaste

Aija Paegle, fizioterapeite

Kristaps Pētersons, prezentāciju meistars, žurnālists

Plkst. 14.30 Trešā sesija „Esi gaisma”

Kaspars Bindemanis, mūziķis un mākslinieks

Ieva Morica, fonda atvērtai sabiedrībai DOTS vadītāja

Gatis Rozenfelds, fotogrāfs un jahtotājs

Māra Pāvula, Rīgas Cirka skolas vadītāja

Ģirts Ozoliņš, modulāro sintezatoru entuziasts

Plkst. 16.30 Ceturtā sesija „Dalies gaismā”

FAUX PAS, dejas priekšnesums

Ilze Paklone, arhitekte, pētniece

Dins Vecāns, arhitekts, garo distanču skrējējs

Reinis „Young” Jaunais, ģitārists un ceļotājs

Kaspars Breidaks, improvizators, radio raidījumu vadītājs

TEDxRiga ik gadu pulcē dažādu nozaru profesionāļus – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus – izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Par TEDxRiga 2018 tēmu izvēlēts “Bring the Light” jeb “Nesiet gaismu”. Šī gada TEDxRiga vadmotīva mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka gaisma ir visur. Tā ir Latvijas spilgtajos talantos un spožajās idejās, kas atbalsojas visā pasaulē, gaišajos prātos un degošajās acīs. Gada tumšākajā mēnesī, kad turklāt svinēsim arī Latvijas simtgadi, pasākuma organizatori aicina paraudzīties uz visu no gaišās puses.

TEDxRiga galvenais partneris – Grimbergen alus, partneris – OP Bank, atbalstītāji – Caffeine, Laima, AlanDeko, Taxify, ASV Vēstniecība Latvijā un Rīgas Ekonomikas augstskola.

TEDxRiga jeb neatkarīgi organizēts TED ideju forums Rīgā pirmoreiz tika rīkots 2012. gada jūnijā, gūstot milzu atsaucību. TEDx Youtube kanālā publicētie TEDxRiga video kopumā skatīti jau vairāk nekā miljons reižu. TEDxRiga ir visvairāk skatītais ideju forums Latvijā.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi “Idejas, ar kurām vērts dalīties” (Ideas Worth Spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu nozaru speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai. TED kustības ietvaros izcili cilvēki dalās ar savām idejām līdz 18 minūtēm ilgās prezentācijās, iepazīstinot skatītājus ar savām idejām un sasniegumiem. Mājaslapā TED.com šo prezentāciju video skatīti jau vairāk nekā miljards reižu.

TEDx ideju forumus savās pilsētās reizi gadā saskaņā ar TED izsniegto licenci rīko lielākie šīs organizācijas aktīvisti no visas pasaules. Tā ir iespēja ne vien popularizēt TED idejas dažādās pasaules malās, bet arī iesaistīt krietni plašāku runātāju un klausītāju loku savstarpējā komunikācijā, pasauli mainošu ideju veicināšanā un šo ideju pārvēršanā reālos darbos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru