Tā dara elitāros restorānos…11 viltības, kas palīdz augļus uzglabāt svaigus uz ilgu laiku!

Daudzas jaunās saimnieces, ieskatoties ledusskapī, katru reizi ierauga skumju skatu: produktus, kas sāk bojāties vai ir jau sabojājušies. Lai izvairītos no šīm nepatikšanām un neizmestu dārzeņus un augļus pirms laika, ievēro mūsu vienkāršos padomus!

Produktu uzglabāšana ledusskapī

Paprika
Pieredzējuši pavāri zina, ka paprika jāuzglabā īpašā veidā, katru dārzeni ietinot papīra salvetē.

Zemenes

Zemeņu uzglabāšana ledusskapī īpaši neatšķiras no paprikas uzglabāšanas. Dabīgi, ka nevajag katru ogu ietīt papīra salvetē, pietiek vienkārši ielikt pāris salvetes zemeņu trauka apakšā.

Ja tu no zemenēm gatavosi garšīgu desertu, tad ogas vēlams ielikt olu trauciņos. Šī viltība palīdzēs ogām saglabāt savu ideālo izskatu!

Šis dārzenis ir ļoti jūtīgs pret temperatūras un gaismas svārstībām. Tāpēc to var uzglabāt ledusskapī, izkārtojot vienā slānī un apklājot ar maisinu. Ir jāatceras, ka baklažānu var uzglabāt ne ilgāk par vienu mēnesi, pēc tam tas ātri zaudē mitrumu un sažūst.

Gurķi
Dārzeņu nodalījumā gurķi bez jebkādām problēmām var tikt uzglabāti 3 – 4 dienas. Lai palielinātu uzglabāšanas laiku līdz 10 dienām, gurķus vajag ielikt plastmasas maisiņā, (maisiņu nedrīkst aiztaisīt) un apklāt ar mitru marli. Neatkarīgi no tā, kā tu uzglabā dārzeņus, tie ik pēc 3 dienām ir jāpārbauda un jāizmet svaigumu zaudējušie dārzeņi.

Tomāti
Tomāti jāuzglabā dārzeņu nodalījumā. Ieliekot tos ar kātiņiem uz augšu un katru slāni apklājot ar papīra salveti, tu varēsi paildzināt to uzglabāšanas laiku līdz 10 dienām.

Burkāni
Burkānu svaigumu paildzināt līdz 14 dienām palīdzēs parasts ūdens! Tam nepieciešams piepildīt tīru trauku ar ūdeni un ievietot tajā nomazgātus burkānus. Pēc tam tos var izmantot, kad nepieciešams.

Redīsi
Paildzināt redīsu svaigumu var līdz pat 7 dienām. Tam nepieciešams sagatavot tīru stikla burku ar plastmasas vāku un nedaudz ūdens. No sākuma stikla burkā jāielej 2 ēdamkarotes ūdens, pēc tam jāizkārto dārzeņi un jāaiztaisa burka ar vāku.

Avokado

Ja tu esi nopirkusi negatavu avokado, tad ieliec to papīra salvetē un atstāj dažas dienas istabas temperatūrā, lai tas varētu nogatavoties. Kad auglis būs nogatavojies, droši to liec aiztaisāmā maisiņā un liec ledusskapī.

Sparģeļi
Nopērkot svaigus sparģeļus,steidzies tos ievietot glāzē ar ūdeni, un pēc tam ledusskapī. Tā tu paildzināsi to uzglabāšanas laiku kā minimums divas reizes.

Brokoļi un puķkāposti
Šie dārzeņi vienkārši dievina mitrumu. Lai paildzinātu to uzglabāšanas laiku, svaigus dārzeņus ieliec ūdenī un apklāj ar mitru dvieli. Neaizmirsti šķidrumu regulāri mainīt!

Selerija
Seleriju var uzglabāt ledusskapī, ietinot dārzeni pārtikas folijā.

Un kādus produktu uzglabāšanas trikus izmanto tu? Ar šo mēs neatvadāmies, gaidiet vēl jaunumus un novēlam jums patiesi radošus panākumus!

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru