Svaigēšanas kaitīgums. Briesmas ir patiesas vai izdomātas?

Endogēno olbaltumvielu sarukšana

Fakts, ka vegānais svaigēdājs nelieto dzīvnieku olbaltumvielas ārīgi, neliecina par to, ka viņš tās nelieto nemaz. Cilvēka organisms ir gudri iekārtots, un tas ir tendēts izdzīvot. Kad kaut kas, kas nepieciešams, netiek uzņemts ārīgi, organisms to paņem no iekšpuses. Pētījumi ir pierādījuši, ka diennakts laikā organisms iegūst 100 gramus endogēno (no sava paša ķermeņa) olbaltumvielu. Cilvēkiem, kuri lieto gaļu, šīs olbaltumvielas pilnībā atjaunojas, bet vegāniem gan ne. Bez ārēji redzamās muskuļu masas zaudēšanas, notiek arī iekšējo orgānu muskuļu masas zaudēšana, tai skaitā arī sirds. Un tas jau rada nopietnas briesmas veselībai un dzīvībai.

 Emocionālā nestabilitāte

Vegāni-svaigēdāji bieži vien ir tendēti uz niknuma, dusmu, nemotivētas agresijas izplūdiem. Tādos brīžos cilvēks ir spējīgs uz darbību, kas var kaitēt gan viņam pašam, gan arī apkārtējiem. Protams, ka fiziska agresivitāte ir retums, bet bezgalīgā naida un apvainojumu izteikšana cilvēkiem, kas nepiekrīt viņu ideoloģijai – tas diemžēl ir raksturīgs lielākajai daļai vegānu. Tas ir tāpat, kā mēģinājums jebkuru piesaistīt svas ēšanas apspriešanā. Nu jau frāze “es esmu vegāns un lieliski jūtos” kļuvusi mēma. Emocionālā nestabilitāte ir nopietna vegānu problēma. Tā apgrūtina saziņu kolektīvā, ģimenē, noved pie konfliktiem, traucē veidot karjeru un izjauc normālu atmosfēru ģimenē.

Kolorektālais vēzis

Vegāni, tajā skaitā arī svaigēdāji, saslims ar resnās un taisnās zarnas vēzi par 40 % biežāk nekā cilvēki, kuri ēd pilnvērtīgu pārtiku. Par šīs briesmīgās saslimšanas upuriem ir kļuvuši miljoniem cilvēku iemīļotie Savelijs Kramarovs (60 gadi), Robins Gibs (62 gadi) un viena no populārākā amerikāņu vegāna-svaigēdāja Viktoras Kulvinskas sieva Jukta (59 gadi).

Svaigēšanas galējības ir bīstamas veselībai

Nepietiekoša barības uzņemšana izraisa nespēku un distrofiju, galvas smadzeņu darbības traucējumus, bet liela ēdiena apjoma lietošana noved pie kuņģa-zarnu trakta orgānu pārslodzes, un rezultātā tajos rodas patoloģiski procesi. Apkopojot secinājumus, var teikt, ka vislielāko kaitējumu svaigēšana rada cilvēkiem, kuri akli seko svešiem noteikumiem. Mūsu organisms ir gudri ierīkots, bet tā spēki nav bezgalīgi, un, sekojot līdzi modei, vai arī, noticot kārtējam “guru”, var viegli šķērsot neatgriešanās punktu, pēc kura jūs paliksiet viens pret vienu ar savu zaudēto veselību.

Avots: pohudeu.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru