Sulīgs „mango” no ķirbja ziemai. Iekonservēju jau 15 burciņas! Debešķīgs baudījums.

Gatavošana

Kārtīgi attīriet ķirbi no sēklām un mizas. Sagrieziet kubiņos.

Apelsīnus un citronu aplejiet ar vārošu ūdeni uz 30 sekundēm. Pēc tam izņemiet no ūdens un arī sagrieziet kubiņos.

Sajauciet ķirbi ar citrusaugļiem, pievienojiet cukuru un citronskābi. Labi samaisiet un atstājiet iestāvēties uz 3-4 stundām.

Pēc norādītā laika beigām, sapildiet iegūto maisījumu puslitra burkās. Pasterizējiet 30 minūtes. Aizskrūvējiet un sasedziet uz diennakti. Vēlāk glabājiet vēsā tumšā vietā.

Tāds ķirbis izdodas maigs, aromātisks un sulīgs. To var pievienot pīrāgiem vai arī pievienot, gatavojot gaļas sacepumus.

Bet vislabāk ēst ar karoti tieši no burkas, it īpaši, kad noskaņojums prasa uzlabojumus.

Uzrakstiet komentārā par iecienītākajiem ķirbja ēdieniem. Un tāpat arī padalieties ar šo rakstu sociālajos tīklos, lai tavi draugi arī var izmantot šo recepti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru