Brīnišķīga uzkoda kā ikdienai, tā svētku galdam. To var pasniegt ar kartupeļiem, sālījumiem, gatavot sviestmaizēs vai vienkārši ēst tāpat bez nekā. Lieliska recepte. Jums noteikti iepatiksies!
Sastāvdaļas:
1 kg gabals speķa ar gaļas slānīti
2 galviņas ķiploka
3 ēd.k. maltu melno piparu
Sālījumam:
2 divas saujas sīpolu
5 melnās plūmes
2 lauru lapas
200 g sāls
2 ēd.k. cukura
LASI VĒL:
Pagatavošana:
Visas sālījumam paredzētās sastāvdaļas aplejiet ar 1l ūdens un uzvāriet.
Pa to laiku rūpīgi nomazgājiet gaļas gabalu, nosusiniet un sadaliet 2 gabalos.
Ielieciet speķa gabalus marinādē un vāriet 25 minūtes uz vidējs uguns no brīža, kad ir sācis vārīties.
Atstājiet uz nakti atdzist sālījumā.
Saspiestu ķiploku sajauc ar pipariem.
Izņemiet speķi no marinādes, nosusiniet, saberziet ar ķiploku – piparu masu.
Katru gabalu ietiniet pārtikas plēvē.
Ja plānojat apēst speķi nedēļas laikā, to var uzglabāt ledusskapī.
Lai uzglabātu ilgāku laika posmu, ievietojiet speķi saldētavā.
Labu apetīti!
Paldies par fantastisko recepti! Garšo tiešām lieliski
[…] LASI VĒL: Speķis garšo kā kūpināts, bez kūpināšanas […]