Speķis garšo kā kūpināts, bez kūpināšanas

Brīnišķīga uzkoda kā ikdienai, tā svētku galdam. To var pasniegt ar kartupeļiem, sālījumiem, gatavot sviestmaizēs vai vienkārši ēst tāpat bez nekā. Lieliska recepte. Jums noteikti iepatiksies!

Sastāvdaļas:

1 kg gabals speķa ar gaļas slānīti

2 galviņas ķiploka

3 ēd.k. maltu melno piparu

Sālījumam:

2 divas saujas sīpolu

5 melnās plūmes

2 lauru lapas

200 g sāls

2 ēd.k. cukura

LASI VĒL: 

Visgardākais speķis – noteikti pierakstiet šo recepti, jo kaut kas tik gards vēl nekad nebija ēsts!
Kas notiek ar organismu, kad tiek ēsts speķis? Tikai nenokrītiet no krēsla!
Speķis maisiņos – ļoti garšīgi!

Pagatavošana:

Visas sālījumam paredzētās sastāvdaļas aplejiet ar 1l ūdens un uzvāriet.

Pa to laiku rūpīgi nomazgājiet gaļas gabalu, nosusiniet un sadaliet 2 gabalos.

Ielieciet speķa gabalus marinādē un vāriet 25 minūtes uz vidējs uguns no brīža, kad ir sācis vārīties.

Atstājiet uz nakti atdzist sālījumā.

Saspiestu ķiploku sajauc ar pipariem.

Izņemiet speķi no marinādes, nosusiniet, saberziet ar ķiploku – piparu masu.

Katru gabalu ietiniet pārtikas plēvē.

Ja plānojat apēst speķi nedēļas laikā, to var uzglabāt ledusskapī.

Lai uzglabātu ilgāku laika posmu, ievietojiet speķi saldētavā.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru