Skolēni no Kurzemes svin Latvijas valsts 100, veicot labus darbus

2018. gada 26. oktobrī bērni un jaunieši no visas Kurzemes pulcēsies Talsos, Labo darbu festivālā. Festivāls notiks Valsts izglītības satura centra Latvijas valsts simtgadei veltītā projekta “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons” ietvaros, kuru Kurzemē organizē Talsu novada Bērnu un jauniešu centrs.

Šī gada sākumā skolēni no visas Latvijas tika aicināti paveikt labos darbus, tādā veidā radot izpratni par pilsonisko līdzdalību un izkopjot paradumu palīdzēt, piedalīties, sakopt, atsaukties, īstenot savu ideju sev un citiem par prieku. Līdz šim ar paveikto jau palepojušies Latgales, Vidzemes, Zemgales un Rīgas skolēni. Tagad pienākusi kārta kurzemniekiem. Kā atzīst Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītāja Astra Aukšmuksta: “Šajā festivālā mēs vēlamies pateikt bērniem un jauniešiem- Paldies! Paldies par viņu pilsonisko līdzdalību, paldies par patstāvību un atbildību, paldies par piedalīšanos Latvijas valsts simtgades svinēšanā.”

Uz aicinājumu paveikt labu darbu savā skolā, pilsētā vai novadā atsaucās 35 izglītības iestādes no visas Kurzemes. Paveiktie darbi ir gan labdarības akcijas un vēstures izzināšana, lai ar to varētu iepazīstināt savus vienaudžus, gan apkārtējās vides sakopšana. “Izmērīt labos darbus ir neiespējami, pat nepareizi, tādēļ Labo darbu festivāls nebūs sacensība – kurš paveicis nozīmīgāko labo darbu. Tā būs iespēja 200 skolēniem dalīties savos pieredzes stāstos un iepazīt citam citu, kā arī iedvesmoties no cilvēkiem, kuru ikdiena ir saistīta ar labo darbu veikšanu”, turpina Astra Aukšmuksta.

Festivāla programma sadalīta divās daļās – dienas pirmajā pusē skolēni uzklausīs iedvesmas stāstus no Radio Pieci personībām par ikgadējo labdarības maratonu “Dod Pieci”, ar savu pieredzi labo darbu veikšanā dalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Ints Teterovskis skolēnus iepazīstinās ar brīvprātīgā darba nozīmīgumu un to ka labie darbi nekad nebeidzas, atgādinās pārstāvji no Pasaules Dabas fonda. Savukārt dienas otrajā daļā skolēniem būs iespēja turpināt iesākto labo darbu veikšanas paradumu, izgatavojot mākslas darbus ”Rotājies Latvijai”, kuri pēc tam priecēs veco ļaužu pansionātus Kurzemē: Sociālās aprūpes centru «Venta» un SIA «Kuldīgas slimnīcas ilgstošās sociālās aprūpes centra nodaļu, Talsu novada pansionātu «Lauciene», Sociālās aprūpes centru «Ābeles» Saldus novadā, Sociālo aprūpes centru «Selga» Ventspilī. Bet, lai “Paldies!” būtu pamatīgāks, dalībniekus priecēs mūziķis Reiks ar savu koncertprogrammu.

Plašāka pasākuma programma atrodama pielikumā.

Papildus informācija:

Oskars Lepers: 29382422

Kurzemes Labo darbu festivāla pārstāvis

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru