Šīs lietas bija visiem. Kādas drēbes bērni vilka PSRS laikā

Mūsdienu bērnu apģērbi dažreiz pārsteidz ar savu izsmalcinātību un stilu. Dažreiz bērni, kurus vienkārši izveduši pastaigā, atgādina modeļus no kāda modes žurnāla.

LASI VĒL: Pašas gardākās lietas no Padomju laiku bērnības

Droši vien tajā nav nekā slikta. Tikai tas patiešām ir pretēji tam, kā bērnībā ģērbāmies paši.

 

Agrāk viss skaistais un elegantais tika glabāts “īpašam gadījumam”, piemēram, dodoties apmeklēt ciemiņus, kino vai cirku. Tādos gadījumos bērnus ietērpa izgludinātās un tīrā drēbēs. Šo krāšņumu papildināja ar baltām pusgarām zeķēm. Meitenēm noteikti pina bizes vai arī sēja matos lielas bantes.

 

Starp citu, par meiteņu kleitu garumiem neviens īpaši nesatraucās.

Pirmsskolas vecumā par normālu tika uzskatīts, kad svārki tik tikko piesedza apakšveļu, dažreiz pat nepiesedza. Nedaudz lielākas, sākumsskolas meitenes, vairākas sezonas valkāja vienveidīgas kleitas, un tās pa šo laiku paspēja kļūt ievērojami īsākas.

Arī zēni bieži vien valkāja ļoti īsus šortus.

Vēl viena tam laikam raksturīga lieta – rūtains mētelis ar apkakli. Tāds  droši vien bija ik vienam. Bieži vien mātes papildināja ziemas apģērbu ar dūraiņiem uz elastīgām gumijām un siltām biksēm ar vilnu. Toties dūraiņi noteikti nekad nepazuda.

Vai atceraties trušu ausaines? Viņās bija silti pat viss lielākajā salā. Un vēl viens lielisks plus – par mākslīgiem audumiem, kas izraisa alerģiju, tajā laikā neviens nemaz nevarēja iedomāties. Dabīgā vilna, zīds un kokvilna bija pieejama ikvienam.

LASI VĒL: Septiņi unikāli rokdarbi, kas padomju laikā bija katrā mājā. Galvenais, ka visiem patika

Ko valkāji tu? Dalieties atmiņās komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru