Siltumnīcas, kuras var uzcelt savām rokām, no materiāliem, ko var atrast katrā šķūnītī

Jaunajā apskatā mēs esam apkopojuši fotogrāfijas ar siltumnīcām, kuras iespējams uztaisīt pašiem ar savām rokām.

Galvenā un neapšaubāmā priekšrocība katrai no tām ir tāda, ka tās ir būvētas tikai un vienīgi no pieejamiem materiāliem.

Siltumnīca-mājiņa
No logu rāmjiem var izveidot burvīgas mājiņas, kas palīdzēs ne tikai nodrošināt augiem komfortu, bet kļūst arī par satriecošu vasarnīcas rotu.

Kupols

Liela, daudzstūraina siltumnīca, kuras karkass veidots no koka, un kas apklāta ar parasto plēvi. Neskatoties uz izgatavojuma sarežģītību, tāda kupolveidīga konstrukcija atšķiras ar pievilcīgu ārējo izskatu un burvīgu apgaismojumu.

Plastmasas kapuce
Mini kapuce, ko iespējams uztaisīt no parastas plastmasas pudeles, vienkārši nogriežot tai apakšu. Tāda siltumnīca vispiemērotākā būs gurķiem un kabačiem, jo šie stādi slikti pārcieš pārstādīšanu, un daudz spēka zaudē adaptācijas procesā. Stādīšanas sākumposmā kapuce vēlāk ir jāaiztaisa ar korķi, un vēlāk, kad temperatūra dienas laikā sasniedz divdesmit grādus, korķis ir jānoņem, un vēlāk ir jānovāc arī pati pudele.

Lādītes
No četriem dēļiem un loga rāmja var uztaisīt oriģinālu, nelielu siltumnīcu ziediem un augiem. No sākuma vāks no loga rāmja ir jātur ciet, bet, kad augi paaugsies un būs pietiekoši spēcīgi, to var atstāt atvērtu.

Saliekamā konstrukcija
Ērta, praktiska, saliekama konstrukcija, ko var izveidot no neliela diametra PУC caurulēm un parastā polietilēna.

Lietussargs

Neliela siltumnīca, kas taisīta no koka mucas un veca lietussarga vai parasta lietussarga karkasa, kas apklāts ar polietilēna plēvi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru