Šie 11 punkti ir nekavējoties jāizdzēš no savas Facebook lapas! Piesardzība nenāks par ļaunu

1,5 miljards cilvēku visā pasaulē lieto sociālo tīklu Facebook, kas to padara par ārkārtīgi ietekmīgu. Bet tieši tāpēc tīkla lietotājiem ir jābūt piesardzīgiem.

Lai gan Facebook arī apgalvo, ka lietotāju privātās informācijas aizsardzība uzņēmumam ir prioritāra, kaut kādas ziņas labāk tomēr par sevi nesniegt.

Lūk, 11 ziņas par sevi, ko vajadzētu izdzēst:

1. Dzimšanas datums.

Dzimšanas datums savienojumā ar vārdu un adresi ļaundariem ļauj iegūt piekļuvi jūsu bankas kontam un personīgajām ziņām.

2. Telefona numurs.

Labākajā gadījumā jums var parādīties pieklājīgs pielūdzējs. Sliktākā – uzmācīgs sekotājs, kurš jums zvanīs no rīta līdz vakaram.

LASI VĒL: Neticami! Divgadīga meitenīte izglābj māmiņas dzīvību ar “Facebook Messenger” starpniecību

3. Lielākā daļa “draugu”.

Oksfordas psiholoģijas profesors Robins Danbārs pieļauj, ka cilvēks spēj uzturēt aptuveni 150 stabilas attiecības. Izanalizējot 3375 sociālā tīkla Facebook lietotājus, Danbārs konstatēja, ka no viņu Facebook draugiem 4, 1 tika uzskatīts par uzticamu, bet 13,6 izteica līdzjūtību “emocionālas krīzes” laikā.

Tieciet vaļā no liekā balasta, lai jūsu komunikācijai sociālajos tīklus būtu jēdzīgāka.

4. Bērnu/jaunu radinieku fotogrāfijas.

Viktorija Neša un Oksfordas interneta insitūta direktora vietniece šajā ziņā uzdeva lielisku jautājumu, kas saistīts ar piekrišanu:

“Kādu informāciju bērni gribēs redzēt par sevi internetā, kad viņi izaugs?”

Iepriekšējai paaudzei par to nevajadzēja domāt, bet interneta un sociālo tīklu parādīšanās padara šo jautājumu aktuālu pilnīgi visiem.

5. Pie reizes arī bērna/jaunā radinieka skolas nosaukums.

Pēc britu policijas ziņojumiem:

“2013–2014. gados Lielbritānija tika reģistrēti 36 429 seksuālās vardarbības gadījumi pret bērniem…Anglijā, Velsā, Skotijā un Ziemeļīrijā seksuālo pārkārpumu skaits ar bērnu piedalīšanos pēdējās desmitgades laikā bija rekordliels”.

Nevajadzētu teikt priekšā noziedzniekiem, kur atrast jūsu bērnu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru