Šī Zodiaka zīme var kļūt par lielisku tēvu bērniem

DVĪŅI

Tētis-Dvīņi ir ļoti mobils cilvēks, kas dzīvē mīl dažādību un nevar sevi iedomāties bez daudzkārtējiem braucieniem un ceļojumiem. Loģiski, ka tāds tētis visādos veidos saviem bērniem sniegs arī tādu pašu mobilu dzīvesveidu. Jau no pirmajiem dzīves mēnešiem viņa bērniem ir nodrošināti daudzi un dažādi ceļojumā, kā arī pastāvīgi pārbraucieni. Tā kā bērniem atliek vien mācīties būt viegliem un viegli pielāgoties pastāvīgi mainošajiem apstākļiem. Un, protams, spēt atrast kopīgu valodu ar visiem jaunajiem paziņām, kā to māca tētis. Turklāt tipisks tētis-Dvīnis ir intelektuālis, kas visādā veidā veicina bērnos mīlestību pret zināšanām un mācībām.

VĒZIS

Klasiskais tētis-Vēzis ir tētis ar dažām māmiņas funkcijām, kā piemēram, pankūku cepšana un bērnu nosmērētā apģērba mazgāšana. Tipisks tētis-Vēzis ir ļoti labs ģimenes cilvēks, viņš ļoti mīl savus bērnus, uzskata tos par kaut ko neticami vērtīgu. Viņš saprot pat visnaivākos bērnu sapņus, un nedēvē tos par muļķīgiem, kā to dara citi tēvi, viņš māk uzmanīgi klausīties un mierināt bērnu grūtā brīdī. Pret tādiem tēviem bērniem parasti izstrādājas īpaši spēcīga pieķeršanās un mīlestība.

LAUVA

Tētis-Lauva tipiskā variantā ir pietiekoši ambiciozs, un ļoti ciena savu “ES” ārējā pasaulē. Tāpēc tādam tētim viņa tēva tēls bērnu acīs būs ārkārtīgi svarīgs. Viņš būs pietiekoši stingrs un prasīgs pret bērniem, jau no agrīna vecuma mācot viņiem ārējā izskata nozīmīgumu, kā arī imidža svarīgumu ārējā pasaulē. Tēvs-Lauva ieskaidros bērniem, ka ambīcijas – tas ir labi, ka pasauli virza goda prāti, tāpēc lauvas bērni parasti cenšas pilnībā atbilst šīm tēta prasībām, cenšas iegūt labu izglītību un “iekārtoties dzīvē”

JAUNAVA

Tētis-Jaunava, neskaitot taupīgumu, ko viņš sauc par “vienkāršu praktiskumu”, ļoti mīl sniegt mutiskas mācības saviem bērniem citātu veidā no kādu filozofu vai gudru cilvēku grāmatām. Jau no bērnības bērni atradīsies gudru ideju un noderīgu padomu sabiedrībā par tēmu, kā dzīvot taupīgi un racionāli. Tēvs-Jaunava visādi veicina bērnos jebkādas intelektuālas zināšanas, vai tā būtu literatūras lasīšana vai arī šaha spēle. Un turpmākajā dzīvē bērni (iespējams negribot) ne reizi vien atcerēsies tēva padomus un viņa mācības par pareizu dzīvi pēc tam, kas būs uzsituši sev vairākus pastāvīgas dzīves izraisītus punus.

LASI VĒL: Paldies mammai par šķiršanos ar tēti – emocionāla jaunietes vēstule, kuras māti sita tēvs. Ļoti aizkustinoši

SVARI

Tipisks tētis-Svari ir viegli lidojošs estēts ar pretenzijām pret punktualitāti un smalkumu. Viņš ļoti augstu vērtē ārējo izskatu (vispirmām kārtām jau savu), apkārtējās pasaules skaistumu un parasti viņam ir labā puiša reputācija. Viņš centīsies bērniem iemācīt ieradumu izskatīties skaisti jebkuros apstākļos un sadzīvot ar visiem, izvairoties no konfliktiem un tiešas sadursmes. Tēvs-Svari neatbalstīs kautiņus un sadursmes, jebkurā konfliktsituācijā centīsies atrast zelta vidusceļu, un pieaugot, bērni ne reizi vien pārliecināsies par šo viedo sava tēta dzīves nostāju.

SKORPIONS

Tētis-Skorpions parasti ir pietiekoši noslēgts un viņam ir sarežģīts raksturs. Tas ir vissarežģītākais tētis bērniem no visa zodiaka zīmju klāsta. Viņš ir pietiekoši ievainojams un sarkastisks, ka bērniem ne reizi vien nāksies ciest no viņa asajiem dzēlieniem, tādējādi izstrādājot sevī pacietību un aizsargspējas, lai pasargātos no mutiskiem uzbrukumiem. Bieži vien tēva-Skorpiona bērni arī kļūst sarkastiski un izsmējīgi, kas, bez šaubām, bojā viņu raksturu neatkarīgi no tā, kādā Zodiaka zīmē viņi ir dzimuši. Tāds tētis bērniem māca, ka visa dzīve ir cīņa, ka vajag daudz ko pārvarēt, lai kaut ko dzīvē vispār sasniegtu.

STRĒLNIEKS

Tētis-Strēlnieks ir filozofs – kosmopolīts. Viņu interesē visa pasaule, un parasti viņš daudz spēku patērē, lai apgūtu kaut ko vēl neizpētītu. Tāda tēva bērni parasti jauno bērnības apgūst riskantus izklaides un sporta veidus, iemācās dzīvot mežonīgā dabā, lēkt ar izpletni vai arī lieliski peldēt kraulā. Tēva-Strēlnieka avantūrisms viegli iemāca bērniem to, ka, lai sasniegtu dzīvē jebkādus rezultātus, nav jābaidās no šķēršļiem, ir jāpaliek optimistam un nav jāčīkst par jebkurām, pat šķietami bezcerīgām situācijām.

MEŽĀZIS

Tēvs-Mežāzis ir ļoti skeptisks un aukstasinīgs. Viņa dzīves moto ir miers un mērķtiecība. Turklāt viņš saviem bērniem mācīs sekot saviem mērķiem lēnām un nepārtraukti, rezultātu sasniedzot vienmērīgi, līdzinoties skaidri noteiktiem dzīves plāniem. Tāds tētis bieži vien ir skops uz emocijām un pasauss, bet dažreiz arī cietsirdīgs. Viņš neauklējas ar bērniem, nelutina, izdabājot viņu iegribām. Toties tēvs-Mežāzis būs īsts atbalsts bērniem viņu dzīves ceļā, viņš palīdz jau ar savu piemēru vien, kā arī reālu padomu viņu problēmās.

LASI VĒL: Drāma ģimenē: tēvs ieslēdzas mājā ar bērnu

ŪDENSVĪRS

Tēvs-Ūdensvīrs ir pietiekoši bramanīgs tips. Tipiskam Ūdensvīram ir kaudze ar draugiem un kaut kādas savas intereses, kurās viņš ir iekšā līdz galvai. Un bieži vien šīs intereses ģimeni un bērnus atstāj otrā vietā. Šis ir vēl egoistiskāks tētis par tēti-Lauvu, jo Lauvai svarīgs ir kopējais imidžs (solīds ģimenes tēvs), bet Ūdensvīram nav svarīgs apkārtējo viedoklis, izņemot viņa tuviniekus, kuriem ir tādas pašas intereses. Tēva-Ūdensvīra bērns ātri pārņem tēva bramanīgumu un viesmīlīgumu, kā arī noslieci uz neparedzemām rīcībām.

Tomēr, ja tāds tētis ir patiešām aizņemts ar interesantu un noderīgu lietu (zinātne, izgudrojumi, biznesa projekts), tad bērni ātri iekļaujas viņa interešu lokā un vēlāk kļūst par tēva darbu sekotājiem un turpinātājiem.

ZIVIS

Tētis-Zivis ir vēl savdabīgāks par tēti-Ūdensvīru. Viņš dažreiz ir pārāk emocionāls un pārāk iegrimis savā iekšējā pasaulē. Bieži vien viņa interešu lokā ir filozofija vai reliģija, vai arī viņam ir kāda dzīves ideja, kuru tas sludina (piemēram, pedagoģija). Tad tāds tēvs kļūst par īstu kalpošanas piemēru saviem bērniem un par viņu labāko skolotāju. Ja bērniem ir gadījies mazāk dvēselisks tēvs-Zivis, tad viņiem var patiesi just līdzi.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru